Завантаження ...
banner
banner

У Ніжинської міськлікарні є більше 12 мільйонів гривень. Чому їх не реалізують?

Як з'ясувалося сьогодні на засіданні бюджетної комісії, на рахунку у Ніжинської міськлікарні залишається невикористаною значна сума, передбачена для надання медичної допомоги для лікування COVID-19,

міськлікарня, Ніжин, коронавірус, кошти

Як з'ясувалося сьогодні на засіданні бюджетної комісії, на рахунку у Ніжинської міськлікарні залишається невикористаною значна сума, передбачена для надання медичної допомоги для лікування COVID-19, а саме: 12, 6 млн. грн.

Повідомляє mynizhyn.com

І хоча генеральний директор О. Костирко запевнив, що всі ці кошти 
сплановані й передбачені, більшість присутніх не розуміла, чому вони залишаються нереалізованими у той час, коли у міськлікарні стільки потреб у лікуванні хворих на коронавірус?

Так, депутат Ю. Хоменко зауважив: "Зараз багато депутатів Верховної Ради підіймають питання щодо того, що напрямок по  COVID-19 недофінансовується. Для того, щоб зробити нові розрахунки, потрібно зібрати дані з усієї України. А у Ніжині замість того, щоб використати ці кошти вчасно, вони залишаються нереалізованими! Тим самим ви знижуєте відсоткову ставку по даному напрямку. Чому?".

Заодно намагалися з'ясувати, скільки коштів виділяється на одного хворого на 
COVID-19.

О. Костирко пояснив: "Кошти виділяють не на хворого, а на мобільну бригаду. У нас діють 4 бригади, а кількість пролікованих може бути різна. Чим більше бригад, тим більшим буде фінансування. А сума стала: на одну бригаду виділяють близько півмільйона грн". 

Члени бюджетної комісії запитували, чому за ці кошти (
12, 6 млн. грн) не можна придбати необхідне? "Ми виділяємо кошти з міського бюджету на ті ж маски, у той час, як у міськлікарні на рахунку лежать мільйони. Використайте їх на потреби!", – звучало в залі.

О. Костирко зауважив, що необхідне закуповують... 

"Але дуже повільно. Люди помирають, ситуація катастрофічна", – зауважив депутат Ю. Хоменко.

Генеральний директор О. Костирко пояснив так: "Цю суму передбачено на закупівлю медикаментів та деякого обладнання по програмі COVID-19. У планах міськлікарні – купити пересувний УЗД-апарат. Також ми збільшуємо кількість ліжок для лікування пневмоній. Нещодавно дізналися, що буде затримка нарахування по Національній службі здоров'я. Мені, як керівнику, потрібно відповідно спрямувати ці кошти, і ліки закупити, і заробітну плату працівникам виплатити. Усі кошти міськлікарня використовувала розумно і за їх цільовим призначенням".  

Валентина Пильник

міськлікарня, Ніжин, коронавірус, кошти

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: