Завантаження ...
banner
banner

На Ніжинщині у власному будинку біля печі загинув 67-річний чоловік

У Ніжинському районі внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення загинув 67-річний власник помешкання. Упродовж минулої доби вогнеборці Чернігівщини врятували 1 особу та ліквідували 9 пожеж

будинок, пожежа, смерть, піч

У Ніжинському районі внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації пічного опалення загинув 67-річний власник помешкання.

Упродовж минулої доби вогнеборці Чернігівщини врятували 1 особу та ліквідували 9 пожеж, з яких 6 виникли у житловому секторі громадян. Нажаль, у вогні загинула 1 особа.
 
Трагічний випадок трапився 21 листопада у с. Дуболугівка Ніжинського району. Повідомлення про загоряння приватного житлового будинку до Служби порятунку "101" у м. Ніжин надійшло о 18:00. На гасіння пожежі оперативно було залучено відділення 16-ої Державної пожежно-рятувальної частини У ДСНС в області, а також місцеві пожежні команди з сіл Вертіївка та Велика Кошелівка.

Спільними діями підрозділів займання о 18:58 було локалізовано. В ході гасіння біля опалювальної печі рятувальники виявили обгоріле тіло 67-річного власника помешкання. Ймовірно, причиною виникнення пожежі послужило порушення правил пожежної безпеки при експлуатації опалювальної печі. Загоряння з трагічними наслідками спричинили жарини, які випали з топкового отвору на незахищену металевим листом дерев'яну підлогу. Вогнем знищено покрівлю, частково пошкоджено стіни та перекриття будинку.

Рятувальники ДСНС України закликають громадян подбати про справність нагрівальних печей і димарів. Не залишайте опалювальні прилади без нагляду та не доручайте слідкувати за ними малолітнім дітям, не розпалюйте печі за допомогою легкозаймистих рідин. Подбайте, щоб перед топковим отвором підлога з горючого матеріалу була захищена металевим листом розміром не менше 50х70см. Необхідно періодично здійснювати оглядати зовнішнього стану опалювальних приладів на наявність тріщин, а у разі їх появи, негайно усувати недоліки. Не розміщуйте меблі, дрова, занавіски та інші спалимі речі впритул до печей, відстань до них має бути не менше 0,7 м. В опалювальний сезон не рідше одного разу на три місці необхідно очищати димарі від сажі.

Управління ДСНС України у Чернігівській області 

будинок, пожежа, смерть, піч
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: