Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська поліція роз'яснила, у яких громадських будівлях не можна знаходитись без маски

Протягом минулого тижня поліцейські Ніжина продовжили виявляти порушення карантинних обмежень. Не рахуючи вихідних, у будні дні було складено 11 протоколів за ст 44-3 КУпАП. Про це сьогодні, 23 листопада, на

обмеження, адмінпорушення, маска, штраф, громадський транспорт, громадські будівлі

Протягом минулого тижня поліцейські Ніжина продовжили виявляти порушення карантинних обмежень. Не рахуючи вихідних, у будні дні  було складено 11 протоколів за ст 44-3 КУпАП.  Про це сьогодні, 23 листопада, на щотижневій оперативній нараді при міському голові розповіла начальник Сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко.

За її словами, ці 11 протоколів склали, в основному, за перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу та ігнорування умови використання засобів індивідуального захисту.

Як відомо, ст. 44
-3 КУпАП Кодексу України про адміністративні правопорушення доповнили частиною другою, яка передбачає відповідальність за перебування в громадських будинках, спорудах, громадському транспорті під час дії карантину без маски чи респіратора, що закривають ніс та рот. Санкція даної статті передбачає штраф від 170 до 255 грн.

"Якщо з поняттям "громадський транспорт" все зрозуміло, то ряд запитань викликає формулювання "громадські будинки, споруди", – зазначила І. Музиченко, і роз'яснила:

"
Визначення слід шукати у державних будівельних нормах, згідно яких громадські будівлі  та споруди – призначені для розміщення установ та підприємств соціально-побутового, культурного та іншого призначення. Тобто це приміщення будь-яких торгівельних будівель (універмаги, магазини, криті ринки, СТО, їдальні, кафе та ін), будівлі вокзалів, автовокзалів, будівлі підприємств, установ, організацій, музеїв, бібліотек, навчальних закладів, закладів правоохоронної системи, будівлі органів місцевого самоврядування та ін).

Справа про дане адмінпорушення можуть розглядати й самі поліцейські на місці, одразу після його виявлення.

Центральне фото з мережі

обмеження, адмінпорушення, маска, штраф, громадський транспорт, громадські будівлі

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: