Завантаження ...
banner

Скільки з початку року було повідомлень про домашнє насильство у Ніжині?

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», метою якої є формування нетерпимого ставлення до насильства, жорстокого поводження

домашнє насильство, повідомлення, центр, боротьба

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», метою якої є формування нетерпимого ставлення до насильства, жорстокого поводження з дітьми, гендерної нерівності, забезпеченні рівних прав жінок та чоловіків та протидії торгівлі людьми.

Проблема насильства в сім’ї є досить гострою для України, як і для багатьох інших країн світу. Її небезпечність полягає в тому, що прояви насильства і жорстокості в сім'ї не лише руйнують гармонію і злагоду в родині, а й виступають однією з передумов злочинності в суспільстві загалом. 

Як свідчить практика, переважно від домашнього насильства страждають найбільш вразливі верстви населення: жінки і діти, а також особи з інвалідністю та особи похилого віку.

З початку поточного року до Ніжинського міського центру для сім’ї, дітей та молоді надійшло 111 звернень (повідомлень) щодо фактів здійснення домашнього насильства або реальної загрози його вчинення. Більшість цих повідомлень подані жінками. Нажаль, маємо 12 звернень щодо загрози скоєння насильства над дітьми.

Діти страждають не лише від насильства по відношенню до себе, а й спостерігаючи за насильством у своїй сім’ї, переносять цей негативний досвід у власне життя в майбутньому.

Якщо Ви стали жертвою домашнього насильства – НЕ МОВЧІТЬ! Головне — не боятись і не соромитись розказати про свій випадок спеціалістам. 

Телефонуйте до поліції на номер «102» та до Ніжинського міського центру для сім’ї, дітей та молоді тел. (0431) 3-13-84, 7-85-00 або звертайтесь за адресою вул. Об’їжджа, 120.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: