Завантаження ...
banner
banner

Що псує зовнішній вигляд Ніжина? Фото

26 листопада міський голова Олександр Кодола провів першу виїзну комунальну нараду. Обличчя Ніжина можливо змінити не вкладаючи мільйони. У Ніжині певні питання благоустрою не вирішуються

Ніжин, благоустрій, нарада

26 листопада міський голова Олександр Кодола провів першу виїзну комунальну нараду.

Обличчя Ніжина можливо змінити не вкладаючи мільйони. У Ніжині певні питання благоустрою не вирішуються вже протягом багатьох років. Новообрана влада вирішила покласти цьому край. Першим кроком стала виїзна комунальна нарада міського голови Олександра Кодоли разом з першим заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Федором Вовченком, радником міського голови Сергієм Охоньком, начальником управління житлово-комунального майна та земельних відносин Анатолієм Кушніренко та начальниками комунальних підприємств, установ та відділів.

Очільник міста проїхав центральними вулицями міста, пройшовся по  проблемним ділянкам, поспілкувався з громадянами та з власниками об’єктів.

Першою локацією, яка знаходиться в плачевному стані, була кінцева зупинка «Заводська», що знаходиться у мікрорайоні «Гуньки». Вся в графіті й закинута сміттям. У міського голови відразу виникло питання – як довго триває така ситуація і хто за це відповідає?

Ніжин, благоустрій, нарада

На зустрічі була присутня власниця магазину, що знаходиться поряд, пояснила, шо до цього призвело. Керівництво міста все ж наполягло, що проблемну зупинку потрібно привести до ладу. Це має відбутись у співпраці перевізника, котрий обслуговує маршрут «39», власника магазину.

Наступні локації шляхопровід, де місцями відсутні відбійники, занедбана територія біля колишнього «Будинку залізничка».

Наступна – занедбана територія біля «Афганського ринку». Олександр Кодола зауважив, що необхідно звернутись до власників даної ділянки, щоб вони привели в порядок дану ділянку, адже в це досить людна частина міста, тут постійно рух, а нема ні тротуару, ні асфальт.

Ніжин, благоустрій, нарада


Звернули увагу на частину ділянки від зупинки «Молодіжна» до зупинки «Об’їжджа». Паркан, що огороджує приватну територію місцями обвалився і вже ніяк не приховує розвалини і хащі позаду себе. Архітектурному відділу було дане доручення звернутись до власника, аби він найближчим часом огородив територію новим парканом.


Ніжин, благоустрій, нарада

Міській голова, проїжджаючи містом, звертав увагу присутніх комунальників на стан парканів, зовнішній вигляд багатоповерхівок тротуарів і тимчасових споруд, зазначивши «Питання тротуарів настільки ж важливе як і стан доріг. І тут вже треба об’єднувати зусилля влади і підприємців, а також жителів приватного сектору і ремонтувати асфальтне покриття. Обдумати також потрібно і наявність графіті, які паплюжать вигляд міста. Треба вивчити практику інших міст».

Наступною під приціл потрапила центральна вулиця Батюка. За останній рік ця ділянка міста зазнала найбільше змін: відремонтоване дорожнє покриття, зроблений тротуар. Разом з тим з тандему сучасної і культурної вулиці міста вибиваються деякі приватні будинки і огорожі. Архітектурний відділ знову ж має провести розмову з власниками  і досягти компромісу у вирішенні питання.

Звичайно, зупинив погляд і зовнішній вигляд РАЦСу. Це аж ніяк не можна залишати без уваги – зійшлись на думці чиновники. Те ж можна сказати і про сіру, багатоповерхову будівлю, що поряд. Належить вона «Укрпошті». Приміщення орендують різні підприємці. Але різнобій вивісок викликає не найкращі враження для зорового сприйняття.

Ніжин, благоустрій, нарада

Міський голова Олександр Кодола зазначив, що в інших містах, де існує муніципальна варта, такі речі не залишаються без уваги і швидко вирішується. Якщо її представники помічають самовільні вивіски, що псують загальний вигляд споруд, одразу ж йде відповідна реакція і підприємці розуміють відповідальність. Певні дії потрібно випрацювати і в Ніжині.

Кінцевою локацією міста стала зупинка «Космонавтів», де зупиняються на простій автобуси, а загальний вигляд непривабливий. Відсутній також і туалет для водій. На думку новообраної влади – це не допустимо.

Ніжин, благоустрій, нарада

По закінченню Олександр Кодола наголосив, що дана нарада дала можливість ознайомитись із частиною проблемних ділянок міста. Визначено, які з них можна вирішити своїми силами, а де потрібно задіювати  власників об’єктів. Наше завдання спільними зусиллями навести порядок.

«Розуміємо, що ми не зробимо це за день, і навіть, за місяць, але цю роботу треба розпочинати. Як ми вияснили, допоки цим ніхто і не займався. Тому за рік реально в наших силах змінити обличчя міста, не вкладаючи мільйонні ресурсу. Просто потрібно попрацювати за всіма напрямками, і в кожного з нас вже є чіткі завдання», - прокоментував очільник міста.

Міський голова Олександр Кодола наголосив, що відтепер такі робочі поїздки будуть проводитися періодично, щоб детально ознайомитися з проблемними ділянками та врахувати у плані роботи міської влади.

За результатами були надані протокольні доручення.  

Відділ інформаційно-аналітичної роботи та комунікацій з громадськістю, Ольга Гук

Ніжин, благоустрій, нарада

Ніжин, благоустрій, нарада

Ніжин, благоустрій, нарада

Ніжин, благоустрій, нарада

Ніжин, благоустрій, нарада

Ніжин, благоустрій, нарада

Ніжин, благоустрій, нарада

Ніжин, благоустрій, нарада

Ніжин, благоустрій, нарада

Ніжин, благоустрій, нарада

Ніжин, благоустрій, нарада

Ніжин, благоустрій, нарада

Ніжин, благоустрій, нарада
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: