Завантаження ...
banner

Чому не всіх хворих ніжинців направляють на ПЛР-тестування?

Важливе питання на сьогоднішній сесії міськради підійняв депутат В. Мамєдов. "Чимало ніжинців стикаються з тим, що сімейна медицина далеко не всім хворим надає направлення на ПЛР-тестування. Чому?

ПЛР-тести, сесія, мобільні бригади

Важливе питання на сьогоднішній сесії міськради підійняв депутат В. Мамєдов. "Чимало ніжинців стикаються з тим, що сімейна медицина далеко не всім хворим надає направлення на ПЛР-тестування. Чому?".

ПЛР-тести, сесія, мобільні бригади

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко пояснила: "У нас задіяно 2 мобільні бригади для забору зразків біоматеріалів. При нормі 150  ПЛР зразків на одну бригаду, на місяць, у нас кожна бригада відбирає по 800! Це втричі більше. За місяць виходить 1600  ПЛР зразків! До того ж, першочергово надають направлення на ПЛР-тестування тільки важкохворим".

ПЛР-тести, сесія, мобільні бригади

В. Мамєдов
висловив думку про те, що тим самим важких хворих стає більше, адже набагато краще виявити захворювання на початковій стадії, ніж тоді, коли воно вже перейде в пневмонію, на що О. Калініченко відповіла, що фізично більше дослідити не можна й було б добре, якби у Ніжині було на 1-2 мобільних бригад більше.

Міський голова О. Кодола зазначив, що з цього питання звернуться до НСЗУ (Національної служби здоров'я України) та обговорять з Управлінням охорони здоров'я області.

Валентина Пильник 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: