Завантаження ...
banner
banner

Комунальне майно, земля і підприємства: у Ніжині розпочали інвентаризацію

"Ніжин не ефективно розпоряджається своєю комунальною власністю, майном та землею. Ми проведем повну інвентаризацію того, що є в місті, на яких умовах і кому воно здається в аренду"

інфентаризація, комунальне майно, земля, підприємства

"Ніжин не ефективно розпоряджається своєю комунальною власністю, майном та землею. Ми проведем повну інвентаризацію того, що є в місті, на яких умовах і кому воно здається в аренду", - про це говорили на вчорашній оперативній нараді у міськвиконкомі.

Повідомляє mynizhyn.com.

Начальниця управління комунального майна і землі вже отримала доручення, щодо інвентаризації всього комунального майна - хто його арендує, на яких умовах, яку орендну плату сплачує.

"Виявляється в центрі міста можна орендувати 320 м2 на площі за 11,5 тис. грн у місяць. Уявіть це собі", - зазначив Олександр Михайлович.

Також міський голова додав, що у Ніжині хлібзавод орендує кіоск за 4 тис. грн, це 5-10 м2. А за 320 метрів платили п'ять років таку малу орендну плату, з відси і проблема з наповненістю бюджету.

Інвентаризацію комунального майна підготують вже цього тижня. 

А от по землі інвентаризацію у Ніжині здійснити важко, як каже Ірина Анатоліївна, але зробити це потрібно, як сказав Олександр Кодола. У Чернігові повну інвентаризацію земель проводять вже 4 роки.

Відділ економіки має підготувати інформацію, щодо підприємств у Ніжині, які тут працюють, але не зареєстровані у місті. Зазначимо, що такі підприємства сплачують податки не до нашого міського бюджету, хоча працюють у Ніжині. З керівництвом таких підприємств Олександр Кодола буде особисто говорити, бо підприємства мають бути зареєстровані там, де працюють.

Раніше ми писали: На Ніжин чекає аудит
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: