Завантаження ...
banner

У дитячому відділенні Ніжинської міськлікарні діяла програма допомоги. А ви знали?

Чи всі ніжинські батьки, чиї діти в цьому році потрапляли на лікування до дитячого відділення НЦМЛ, знали, що мають право на допомогу, передбачену спеціальною міською програмою?

Ніжин, лікарня, дитяче відділення, допомога, програма

Чи всі ніжинські батьки, чиї діти в цьому році потрапляли на лікування до дитячого відділення НЦМЛ, знали, що мають право на допомогу, передбачену спеціальною міською програмою? 

Ще у минулому році депутати Ніжинської міськради прийняли програму, згідно якій, батькам дитини, яка потрапляє на лікування до дитячого відділення в Ніжині, має надаватись допомога. Яким чином?

Лікар, оглянувши дитину, має призначити лікування. На певну суму допомоги, визначеною лікарнею, на місці надаються ліки. Вона закуплені й зберігаються в лікарні. Платити за них не потрібно. 

Як зауважив депутат Ю. В. Хоменко, на жаль, ця програма не була належним чином анонсована. Більшість про неї не знали, а вона вкрай необхідна, тим більше, зараз, в часи пандемії. Адже трапляються ситуації, коли діти потрапляють до лікарні, а фінансовий стан батьків не дозволяє купити призначені ліки... 

"Це така ж сама актуальна програма, як і забезпечення ліками учасників бойових дій", – зазначив Андрій Гомоляко.
  
Депутат Юрій Валерійович Хоменко підкреслив: "Коли мати з дитиною заходять в дитяче відділення, перше, що повинен зробити лікар, це повідомити, що у нас працює така програма. А цього ніхто не каже! І це великий мінус в  організації роботи".

Депутати поцікавилися, як використовуються кошти по цій програмі. Використані кошти "пошукали" і знайшли... Начальник фінансового відділу Л. Писаренко повідомила, що із виділених 44 тисяч використано 34 тисячі 678 грн.

Як з'ясувалося, на наступний, 2021 рік, міська лікарня взагалі не подала цю програму. І хоча, на даний час, як відомо, немає дитячого відділення, як такого (у цьому приміщенні лікують хворих на коронавірус), та діти ж не перестали хворіти.

Депутати зійшлися на тому, що дану програму треба обов'язково подати і на наступний рік.

Журналісти сайту mynizhyn.com звернулися за роз'ясненням до генерального директора Ніжинської міськлікарні О. Костирка.

Олександр Михайлович розповів: "Звичайно, ми – за цю програму. Та вона зараз неактуальна для Ніжина. Програма гарна, але виділених нею коштів обмаль: в середньому це 200-300 грн на дитину, яка проживає в Ніжині й не досягнула 14-річного віку. Ці гроші не вирішують питання лікування.

Та й дитячого відділення в Ніжині на разі немає. Обслуговуємо хворих дітей, яких привозять "швидкою". Якщо є потреба, діти з Ніжина лікуються в обласній дитячій лікарні".

А як ви вважаєте, потрібна в Ніжині така програма?


Валентина Пильник
Фото з мережі



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: