Завантаження ...
banner
banner

4 тижні для перших вражень

Тільки під час дистанційного навчання ми насправді відчули сум за університетом, студентським життям, своїми друзями та чудовим містом Ніжин. Як виявилось, не тільки ті, хто не перший рік в університеті, сумують за

НДУ, студентка, враження, Валентина Гавриленко

Тільки під час дистанційного навчання ми насправді відчули сум за університетом, студентським життям, своїми друзями та чудовим містом Ніжин. Як виявилось, не тільки ті, хто не перший рік в університеті, сумують за ним. Наші першокурсники також встигли прив’язатися до студентського життя. Студентка першого курсу факультету природничо-географічних і точних наук поділилася своїми враженнями від студентського життя. Хоч в реальності вона відчувала його лише 4 тижні, але вже чим поділитись. 

Після заселення в гуртожиток наша студентка видихнула з полегшенням, адже вона боялася жахливих умов, та як виявилось – кімната в гуртожитку в чудовому стані. Знайомство зі старшими курсами пройшло успішно, перший курс добре прийняли.

Звісно ж перший навчальний день для новачків найбільш хвилюючий. Головною проблемою на початку навчання є пошук аудиторій. Якщо ж Ви не студент першого курсу, то все одно згадаєте ці відчуття, коли не знаєш де шукати аудиторію, адже це ставалося з кожним студентом. 

Наступного важливого етапу, знайомства з одногрупниками, наша студентка не пройшла, адже вона одна в групі. Через цю ситуацію навчання проходить важче ніж в інших студентів. Викладачі, за словами студентки, хороші, завжди все добре пояснюють. З початком дистанційного навчання наша першокурсниця зрозуміла що сумує за звичайним навчанням. На її думку в дистанційному навчанні є тільки один плюс –  більше вільного часу. Головний мінус для неї – це поганий зв’язок. Через це вона не може бути присутня на відео конференціях та втрачає бали.

У зв’язку з усім відомою проблемою – коронавірусом, студенти першого курсу не встигли відчути смак культурного життя університету, адже всі культурні заходи під забороною. Наша першокурсниця чула про ці заходи від старших курсів, і сама хотіла взяти в них участь, особливо в спортивних змаганнях, адже, як вона сказала: «Обожнюю спорт. Якби я мала можливість брати участь у спортивних змаганнях, то робила б це все своє життя». Втім, незважаючи на дистанційне навчання, ця студентка вже встигла взяти участь в онлайн конкурсі в мережі Інстаграм, та навіть виграти його.

Скоро розпочнеться перша сесія нашої студентки. Навіть з хорошим навчанням її переповнюють хвилювання, адже вона боїться навіть уявити що її чекає. Не все так страшно, як здається, тому побажаємо їй успіхів, яскравого студентського життя, ну і звісно 36,6.

Гавриленко Валентина

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: