Завантаження ...
banner
banner

Порушники карантину: чи багато таких у Ніжині

Поліція продовжує стежити за дотриманням громадянами, посадовими особами, суб’єктами господарювання встановлених карантинних обмежень та заборон. Протягом місяця поліцейськими відділу складено

карантин, обмеження, порушення, поліцейські екіпажі, штрафи

Поліція продовжує стежити за дотриманням громадянами, посадовими особами, суб’єктами господарювання встановлених карантинних обмежень та заборон. Протягом місяця поліцейськими відділу складено 47 протоколів за порушення карантину (ч. 1 ст.44-3 КУпАП). Про це на оперативній нараді сьогодні, 7 грудня, розповіла начальник Сектору моніторингу Ніжинського відділу поліції Інна Музиченко.

Саме у листопаді поліція отримала повноваження самостійно, без направлення до суду, розглядати справи про адміністративні правопорушення передбачені ч. 2 ст. 44-3 КУпАП. За ігнорування вимоги щодо носіння захисної маски чи респіратора у громадських будинках, спорудах чи громадському транспорті передбачається накладення штрафу у розмірі від 170 до 255 грн.

Приблизно за 10 днів листопада поліцейськими розглянуто два десятка таких справ та накладено штрафів на загальну суму майже 3,5 тис. грн

Три пари вихідних листопада відзначились специфічним статусом «карантину вихідного дня», коли заборон та обмежень було більше. Не обійшлося без порушників, складено 13 протоколів. В основному відносно адміністрації магазинів окремих торговельних мереж. Всі матеріали направлено до суду. Абсолютна більшість суб’єктів господарювання, чия діяльність мала бути призупинена на суботу та неділю дану вимогу виконали.

У вечірній час місто патрулюють додаткові поліцейські екіпажі, які стежать за вчасним, о 22:00, припиненням прийому відвідувачів закладами громадського харчування та розважальними закладами. Порушень таких обмежень по часу роботи не виявлялося.

Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: