Завантаження ...
banner
banner

Ніжинська районна лікарня отримала апарат ШВЛ

Ніжинська центральна районна лікарня нещодавно підписала договір з Національною службою здоров’я України на надання послуг з лікування хворих на короновірус. І хоча кошти заклад ще не отримав, допомогу хворим на COVID-19 вже надають

районна лікарня, апарат ШВЛ

Ніжинська центральна районна лікарня нещодавно підписала договір з Національною службою здоров’я України на надання послуг з лікування хворих на короновірус. І хоча кошти заклад ще не отримав, допомогу хворим на COVID-19 вже надають. Станом на 9 грудня в інфекційному відділенні лікарні перебуває 31 хворий з підтвердженим COVID-19 і 16 пацієнтів з пневмоніями.

Тож заклад конче потребує кисневого обладнання. Минулого тижня для Ніжинської ЦРЛ за рахунок державного фінансування та благодійного фонду було придбано 16 кисневих концентраторів.

Сьогодні сучасний апарат штучної вентиляції легень подарував лікарні фонд Ріната Ахметова. Передала обладнання менеджер проектів фонду Катерина Свириденко, яка під час зустрічі із колективом медзакладу зауважила, що фондом Ріната Ахметова за час пандемії до українських лікарень було передано близько 200 апаратів ШВЛ. Це реанімаційне обладнання, високого класу, просте у використанні.

Вдячність представниці фонду висловили головний лікар ЦРЛ Юрій Солодько, заступник голови облдержадміністрації Олександр Савченко, голова Ніжинської райдержадміністрації Григорій Ковтун та начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Петро Гармаш.

Олександр Савченко зауважив, що сьогодні уся медична сфера потребує вдосконалення в частині оснащення технічними спеціалізованими засобами, та найбільше кисневим обладнанням. Наразі в області розгорнуто 1340 ліжок для лікування хворих у 18 опорних лікарнях, 50 % цих ліжок обладнані кисневими точками. Проте співпраця і з бізнесом, і з благодійними фондами необхідна. 

З фондом Ріната Ахметова Чернігівська область співпрацює вже не вперше, - повідомив Петро Гармаш, - раніше фонд надав автомобілі для Центру екстреної медичної допомоги та трьох районних центрів первинної медико-санітарної допомоги.

Варто відзначити, що фонд надає не лише матеріальну допомогу у вигляді обладнання чи засобів захисту, а й організовує спільно з Міністерством охорони здоров’я України онлайн-навчання для лікарів на теми: особливості респіраторної підтримки у разі COVID-19, принципи роботи апаратів ШВЛ тощо. До речі, такий дистанційний курс прослухав лікар-анестезіолог Ніжинської ЦРЛ Павло Тітовець.

Та все ж у боротьбі з COVID-19 найбільшої подяки сьогодні потребують саме медичні працівники! Завдяки їх професіоналізму, самовідданості та чуйності щодня вдається рятувати тисячі життів. Персоналу лікарні фонд подарував медичний одяг, виготовлений за спецзамовленням.

Підсумки зустрічі підвів голова райдержадміністрації Григорій Ковтун: «Найголовніше для лікарні – надавати якісні медичні послуги. З новим апаратом ШВЛ це буде простіше, не тільки сьогодні, а й у подальшій роботі.»

Відділ організаційної та інформаційної діяльності, діловодства та контролю Ніжинської РДА 

районна лікарня, апарат ШВЛ

районна лікарня, апарат ШВЛ

районна лікарня, апарат ШВЛ

районна лікарня, апарат ШВЛ

районна лікарня, апарат ШВЛ
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: