Завантаження ...
banner
banner

Комп’ютерний томограф у Ніжинській міськлікарні: якою буде ціна обстеження?

До кінця року Ніжинська міська лікарня має отримати сучасний комп’ютерний томограф. Де його буде встановлено і якою буде ціна обстеження, журналістам сайту mynizhyn.com розповів генеральний директор О. Костирко.

МРТ, томограф, Ніжин, лікарня, О. Костирко

До кінця року Ніжинська міська лікарня має отримати сучасний комп’ютерний томограф. Де його буде встановлено і якою буде ціна обстеження, журналістам сайту mynizhyn.com розповів генеральний директор О. Костирко.

"У рамках програми EMERGENCY, яка є одним з напрямків Президентської програми «Велике будівництво», томограф маємо отримати у грудні цього року. Встановлено його буде на першому поверсі головного корпусу центральної будівлі.

А от коли він запрацює, наразі сказати не можу, бо це залежить від того, коли будуть закінчена модернізація лікарні. А це, за моїми прогнозами, не раніше літа...".

– Якою буде ціна обстеження?

– Є офіційно затверджений Міністерством Охорони Здоров'я протокол, по якому працюють лікарі всієї України, є пакети гарантованої державою медичної безоплатної допомоги (терапевтичний, допомога пацієнтам з хірургічною паталогією, інсульт і т. ін). Якщо пацієнт поступає до лікарні і його лікування підпадає під якийсь із цих пакетів і в ньому є даний метод обстеження (МРТ), то воно для пацієнта буде безкоштовним.

Звісно, в ідеалі такі методи мають бути безкоштовними. Та питання ще в тому, що на один пролікований випадок держава виділяє сталу суму: 4 тис. 200 грн. Але ми – комунальне некомерційне підприємство, і маємо якось заробляти гроші. Все надання медичної допомоги буде в межах цих коштів – 4200 грн. Тобто МРТ-обстеження зробимо безкоштовно, але тоді може бути обмеження у медикаментах.

Ми – заручники ситуації. Зазначу, що зараз розглядається питання збільшення базової ставки за пролікований випадок.

– Якою буде ціна обстеження, якщо пацієнт не підпадає під вищезгадані пакети, або, скажімо, хоче обстежитись, не маючи направлення?

– Ми прорахуємо вартість, а потім її буде затверджено виконкомом. Можливо, будуть пільги, як, скажімо, при ІФА-діагностуванні. 

– Уже визначилися з лікарем, який буде працювати з томографом?

– Так. Йому 43 роки, прізвище поки не скажу. Наразі ми готуємо цього лікаря до навчання в Національній медичній академії післядипломної освіти імені П.Л.Шупика.

Валентина Пильник
Фото з мережі

 
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: