Завантаження ...
banner

Подолати негативні наслідки Covid-19: у Ніжині діятиме мобільний арт-майданчик

Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя здобув грантову підтримку програми Активні громадяни від Британської Ради на реалізацію проекту соціальної дії "АRT versus Covid-19", який був поданий


Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя здобув грантову підтримку програми Активні громадяни від Британської Ради на реалізацію проекту соціальної дії "АRT versus Covid-19", який був поданий спільно з КЗ Ніжинський міський молодіжний центр через національного партнера Британської Ради в Україні ГО "Лабораторія ініціативної молоді",- розповідає Юлія Кузьменко, авторка проєкту, викладачка НДУ ім. Миколи Гоголя.

Повідомляє mynizhyn.com.

Проєкт «Art versus Covid-19»  має на меті подолання негативних наслідків Covid-19 та покращення психологічного здоров’я населення міста та ОТГ  за допомогою різноманітних арт-терапевтичних онлайн і офлайн заходів для різних категорій громадян.

У проєкті будуть задіяні митці, мистецтвознавці, психологи, психотерапевти, працівники медичної сфери, молодіжні працівники, представники органів місцевого самоврядування.

З березня по травень на території Ніжина буде діяти мобільний майданчик для арт-терапії. Завдяки тісній професійній співпраці науковців та фахівців з різних сфер цей арт-простір дозволить охопити заходами арт-терапевтичного характеру найбільш уразливі вікові та соціальні категорії, а також осіб, які вже перехворіли на коронавірус, Треба зауважити, що він буде безкоштовний для всіх мешканців міста, які відчувають потребу у арт-терапевтичній та психологічній підтримці у боротьбі за ментальне здоров’я у складні часи пандемії.

Цей проєкт підтримала велика команда професіоналів та фахівців, зокрема: Ректор НДУ імені Миколи Гоголя Олександр Самойленко, Ніжинська міська рада та особисто міський голова Олександр Кодола, голова ГО "Ніжинська гільдія митців" Ніна Кущенко, представник місцевого бізнесу Дмитро Тимошик, меценатка Наталія Копиця, депутатка Ніжинської районної ради Наталія Березка, головний спеціаліст сектора інвестиційної діяльності та енергоефективності відділу економіки та інвестиційної діяльності виконавчого комітету Ніжинської міської ради Владислав Лях, к.псих.н, доцент НДУ імені Миколи Гоголя Оксана Щотка, ТОВ «Медікал Сервіс» в особі Юлії Брило, директор Ніжинського дитячого будинку-інтернату О. Гармаш, психотерапевт Алла Евтушенко, волонтер Євген Зінич, працівницям КЗ"Ніжинській міській молодіжний центр" Світлана Бутенко та Світлана Цюрток та безумовно, голові правління ГО "Лабораторія ініціативної молоді" Анжелі Тимченко.

Менеджерки проєкту – Анна Парубець та Віталіна Скороход, координатор – Анжела Тимченко.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: