Завантаження ...
banner

Юний ніжинець – серед переможців виставки-конкурсу «Майбутнє України»

11-12 грудня вперше в режимі онлайн проводився фінальний етап XІ Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проєктів «Майбутнє України». Цьогоріч у виставці-конкурсі взяли

виставка-конкурс, учасники, ніжинці, презентовані ідеї, дипломи, сертифікати

11-12 грудня вперше в режимі онлайн проводився фінальний етап XІ Всеукраїнської науково-технічної виставки-конкурсу молодіжних інноваційних проєктів «Майбутнє України»

Цьогоріч у виставці-конкурсі взяли участь 164 здобувачі освіти та 146 наукових проєктів  учасників з усіх областей України.

Серед учасників є ніжинці: вихованці гуртків Ніжинської станції юних техніків: Ярослав Алдабаєв, учень 9 класу Ніжинської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 15 та Андрій Примушко, учень 9 класу Ніжинської гімназії № 2.

Юні винахідники представили свої демонстраційні моделі й макети та взяли участь у стендовому (постерному) захисті проєктів.

Серед презентованих ідей – програмний засіб для моделювання та проведення фізичного експерименту (електротехніка) та побудови математичних моделей, науково-навчальний програмний пакет для дослідження лінійних та нелінійних електричних кіл, розробка двоколісної роботизованої платформи для дослідження алгоритмів та технологій автономного позиціювання та пересування в умовах відсутності радіо керування, конструювання та виготовлення моделі-копії японської дослідницької космічної ракети LAMBDA 4S та інші.

Боротьба за призові місця була дуже напруженою. Різноманітність представлених проєктів вражала своєю креативністю, неординарним баченням та складністю рішень.

Троє вихованців Чернігівщини вибороли дипломи ІІІ ступеня: Микола Акулов, Тарас Пушкар та ніжинець Андрій Примушко. Переможці отримали сертифікати різного номіналу (залежно від місця) на купівлю товарів в інтернет-магазині. Усі учасники виставки-конкурсу отримали право на візит у Музей науки.

За матеріалами Чeline
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: