Завантаження ...
banner

Педагог, музейник, журналіст залишив слід в історії Ніжина...

Напередодні нового року, 29 грудня, міг би святкувати свій 65-й день народження Ігор Миколайович Рудик. Життєвий шлях його був різноманітним. Народився в Ніжині в 1955 р. За плечима мав дві вищих

педагог, музейник, журналіст, Ігор Миколайович Рудик

Напередодні нового року, 29 грудня, міг би святкувати свій 65-й день народження Ігор Миколайович Рудик. Життєвий шлях його був різноманітним. Народився в Ніжині в 1955 р. За плечима мав дві вищих освіти. 

Спершу отримав фах філолога – закінчив Ніжинський державний педагогічний інститут ім. М.В. Гоголя; потім фах історика – закінчивши Чернігівський державний педагогічний інститут ім. Т.Г.Шевченка. Працював вчителем у школі, як і його батьки. Викладав у ніжинській alma mater. За здобутки на педагогічній ниві отримав звання Відмінника народної освіти України.

Зовсім недовго – близько року Ігор Миколайович працював науковим співробітником Ніжинського краєзнавчого музею. Але, незважаючи на такий короткий термін, запам’ятався колегам та відвідувачам своїм екскурсіями, під час яких вирізнявся ерудицією й умінням знайти контакт із екскурсантами, насамперед школярами.

З 1994 р. Ігор Рудик поринув у журналістику на довгих 20 років. І ця робота стала справжнім його покликанням, саме тут розквітнув повною мірою його талант. Усі ці роки він присвятив щойно заснованій тоді міській газеті «Вісті», де був і рядовим кореспондентом, корегував матеріали, підготовлені до друку, працював заступником редактора газети, певний час виконував обов’язки редактора. Водночас працював на міському радіо і телебаченні – вів передачі, був диктором. 

Окремо слід згадати про захоплення Ігоря Миколайовича. Поетична натура знайшла вихід у творчості – він писав вірші. Друкував свої твори в періодичних виданнях і колективних поетичних збірках. Будучи палким футбольним вболівальником, зміг поєднати цю свою пристрасть із професійною діяльністю в ніжинській медійній сфері – незмінно коментував матчі ніжинської команди ФК «Ніжин», коли вона грала на міському стадіоні «Спартак».

На жаль, тяжка хвороба перервала життя відомого ніжинського журналіста на 54-му році життя – 11 травня 2009 р.

Ігоря Миколайовича Рудика пам’ятають як чуйну, доброзичливу людину. Він не шкодував для оточуючих доброго слова, завжди допомагав за необхідності. Робота в нього завжди розпочиналася з посмішки, доречного і веселого жарту, доброго слова. Знання, тонкий гумор, доброзичливість й привітність до кожного робили Ігоря Миколайовича бажаною людиною в будь-якому колективі, а ерудиція завжди допомагала в роботі. Він користувався заслуженим авторитетом не тільки серед колег, але й серед знайомих, читачів газети, радіослухачів, телеглядачів.

Тетяна Діденко, науковий співробітник відділу історії м. Ніжина 
НКМ ім. І. Спаського

педагог, музейник, журналіст, Ігор Миколайович Рудик

педагог, музейник, журналіст, Ігор Миколайович Рудик

педагог, музейник, журналіст, Ігор Миколайович Рудик

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: