Завантаження ...
banner

Ніжинська місцева прокуратура вирішила спірне питання земельної ділянки

Ніжинський міськрайонний суд задовольнив позов Ніжинської місцевої прокуратури, визнавши недійсним наказ Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області та договір оренди земельної

Ніжинський міськрайонний суд, земельна ділянка, спір

Ніжинський міськрайонний суд задовольнив позов Ніжинської місцевої прокуратури, визнавши недійсним наказ Головного управління Держгеокадастру у Чернігівській області та договір оренди земельної ділянки площею 56,9905 гектарів.

Ніжинською місцевою прокуратурою встановлено, що у 2016 році Головним управлінням Держгеокадастру у Чернігівській області видано наказ про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки площею 56,9905 гектарів в оренду фізичній особі для ведення фермерського господарства та надано її в оренду. 

В подальшому, на підставі вказаного наказу укладено договір оренди даної земельної ділянки. Проте, в цей же день, фізична особа не маючи наміру використовувати земельну ділянку для ведення фермерського господарства, передала її в суборенду іншому суб’єкту господарювання.

Водночас, прокуратурою встановлено, що вищезазначена земельна ділянка передана в користування особі з порушенням земельного законодавства без проведення земельних торгів, оскільки  на час прийняття наказу щодо спірної земельної ділянки та укладення договору фізична особа вже створила фермерське господарство та неодноразово реалізувала своє право на отримання земельних ділянок на безоплатній основі для ведення фермерського господарства.

Тож, завдяки вжитим місцевою прокуратурою заходам представницького характеру земельна ділянка сільськогосподарського призначення площею майже 57 га, орієнтовною вартістю 17 млн. грн. підлягає поверненню в державну власність.

Ніжинська місцева прокуратура
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: