Завантаження ...
banner
banner

Бюджет-2021 прийнято: що планують зробити в Ніжині?

Сьогоднішня сесія Ніжинради важлива тим, що на ній було затверджено бюджет Ніжинської громади на наступний рік, повідомляє mynizhyn.com. Міський голова О. Кодола розповів, що проект бюджету на

сесія, бюджет, кошти

Сьогоднішня сесія Ніжинради важлива тим, що на ній було затверджено бюджет Ніжинської громади на наступний рік, повідомляє mynizhyn.com.

Міський голова О. Кодола розповів, що проект бюджету на наступний рік пропонується в обсязі 536 млн. грн. На діючий 2020 рік він становив 460 млн. грн., тобто на наступний рік маємо на 76 млн грн більший. 

"Але, разом з тим, власних доходів громада планує отримати лише 386 млн. грн, – додав очільник Ніжина. – Вони збільшуються на 6%, порівнюючи з початковим планом, але бюджет Ніжина все одно дефіцитний, і ми з держбюджету будемо отримувати базову дотацію в розмірі 14, 7 млн грн, та освітню субвенцію в розмірі 124 млн грн. 

І хоча освітня субвенція збільшується в порівнянні з минулим роком, але все рівно на зарплату освітянам не вистачатиме 13 млн грн. 

352 млн грн планується направити на утримання бюджетної сфери. Це на 30 млн більше, ніж у році минулому, і загальна потреба забезпечена 81%".

О. Кодола
назвав бюджет загалом  збалансованим і додав, що з
аплановано фінансування 68 цільових програм на суму 59, 3 млн грн, видатків з благоустрою, поточного ремонту та утримання доріг у сумі 39 млн грн.

Бюджет розвитку на 2021 рік планується в обсязі 57,1 млн грн. Сюди входить продовження реконструкції вулиці центральної частини вулиці Шевченка та площі Франка, реконструкція Гоголівської, ремонт вулиці Гребінки, скверів Б. Хмельницького та Гоголя, співфінансування реконструкції приймального відділення міськлікарні в сумі 4, 4 млн грн у рамках проекту "Велике будівництво".

Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: