Завантаження ...
banner
banner

Ніжинці – серед переможців обласного конкурсу

24 грудня у Чернігові відзначили переможців та учасників конкурсу «Краща інноваційна розробка».Організовують конкурс вже другий рік поспіль Департамент економічного розвитку ОДА та Агенція регіонального

Чернігів, конкурс, переможці, ніжинці

24 грудня у Чернігові відзначили переможців та учасників конкурсу «Краща інноваційна розробка». Організовують конкурс вже другий рік поспіль Департамент економічного розвитку ОДА та Агенція регіонального розвитку Чернігівської області в рамках виконання обласної Програми «Чернігівщина — конкурентоспроможний регіон».

У поточному році на конкурс подано 12 робіт у чотирьох номінаціях

У номінації «Технічні та технологічні новації»
 3-є місце посів «Енергозберігаючий похилий конвеєр для прибирання гною» (ВП «Національного університету біоресурсів і природокористування України» «Ніжинський агротехнічний інститут»), і у номінації «Агроінновації» за «Електромагнітний стимулятор посадкової картоплі»  3-є місце знову здобув ВП «Національного університету біоресурсів і природокористування України» «Ніжинський агротехнічний інститут».

А у номінації «Електронні та інформаційно-цифрові технології переможцем став «Програмно-апаратний комплекс психофізіологічної діагностики «Психолот-1» (ТОВ «НВП «Метекол» м. Ніжин.

— Заохочення інноваційної діяльності, популяризація та просування на ринок інноваційних розробок — це велика справа, яку потрібно робити об’єднавши сили державних органів, громадськості та науковців. Вважаю, що такі конкурси є ефективними для розкриття наукового потенціалу як молоді, так і досвідчених науковців, — зазначив учасник конкурсу, доктор технічних наук, заступник директора з науки ТОВ «НВП «Метекол» міста Ніжина Микола Миколайович Будник.

mynizhyn.com за матеріалами cg.gov.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: