Завантаження ...
banner

Ніжинці стали менше хворіти на коронавірус?..

Минулого тижня у Ніжині було виявлено 159 випадків захворювання на COVID-19. Про це на сьогоднішній оперативній нараді розповіла заступник гендиректора НЦМЛ Олена Шейко, повідомляє mynizhyn.com.

коронавірус, пневмонія, хворі, Ніжин

Минулого тижня у Ніжині було виявлено 159 випадків захворювання на COVID-19. Госпіталізовано 37 осіб. Про це на сьогоднішній оперативній нараді розповіла заступник гендиректора НЦМЛ Олена Шейко, повідомляє mynizhyn.com.

Ще тиждень раніше цифра була більшою: 262 ніжинців,  хворих на коронавірус.

Усього з початку року COVID-19 виявили у 3552 жителів нашого міста.
 
Щодо захворювання на пневмонію, то, за словами Олени Леонідівни, минулого тижня було госпіталізовано 63 хворих.

Станом на 7 годину ранку сьогодні, 28 грудня, у міській лікарні отримують лікування від COVID-19 103 пацієнти. Із них у 75 підтверджено коронавірус, у решти 28 – пневмонія.

На кисневій підтримці перебувають 16 осіб.

Також Олена Леонідівна розповіла, що у міськлікарні встановлено 100 ліжок саме для лікування хворих на коронавірус, усі ці ліжка забезпечені кисневою підтримкою (концентраторами чи балонами). 

Інформацію про зменшення в Ніжині захворюваності на COVID-19 підтвердив завідувач відділенням організації епідеміологічних досліджень Ніжинського МРВ ДУ «Чернігівський обласний лабораторний центр МОЗ України» Василь Степаненко. З його слів, два тижні тому кількість хворих була 346 осіб, позаминулий тиждень – 262 і минулого тижня – 159. Зменшилася і кількість хворих медпрацівників.

"Також позаминулого тижня в Ніжині трапилося 9 смертей від  COVID-19... Минулого – 5", – розповів В. Степаненко.

Показник хворих на пневмонію ніжинців зменшився несуттєво. Позаминулого тижня цю хворобу діагностували у 103 осіб, минулого – у 99.

Валентина Пильник
Фото з мережі
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: