Завантаження ...
banner
banner

У ніжинському "Бабиному Яру" вшанували жертв Голокосту

У вівторок, 27 січня, у День пам’яті жертв Голокосту, у ніжинському «Бабиному яру», неподалік цегельного заводу, пройшов пам’ятний захід.

Ніжин, вшанування, мітинг, Голокост

У вівторок, 27 січня, у День пам’яті жертв Голокосту, у ніжинському «Бабиному яру», що неподалік цегельного заводу, пройшов пам’ятний захід, повідомляє mynizhyn

Ніжинці зібралися на місці масового розстрілу євреїв м. Ніжина у 1941 році, біля пам'ятника невинно убитим.

- На жаль, таких «Бабиних Ярів» багато в нашій країні. У страшні дні Другої світової фашисти розгорнули масове знищення євреїв та інших національностей. Сьогодні, коли дехто каже: "1941-1945: можем повторить", я нагадаю гасло «Ніколи знову», адже такі трагедії не мають повторюватися ніколи, - зазначив історик, професор Євген Луняк.

Ніжинська громадська діячка, очільниця  Ліги «Ділова жінка» Тамара Стратілат розповіла що не з чуток знає, що таке зневага та приниження за національною ознакою:

- Говорю відверто завжди: «Я дочка великого єврейського народу» і мені не соромно, мені гордісно, що сьогодні ми згадуємо про жертв і ту трагедію, говоримо правду. Памятаю, як вже у мирні часи я йшла до школу і мене записали на мамине прізвище. Батьки оберігали. Мій тато пройшов війну і повернувся, та півтисячі наших ніжинців, які невинно впали від фашистської кулі вже ніколи не повернуться.  
Нагадаємо, у листопаді 1941 року, фашисти розстріляли неподалік Ніжина приблизно 500 людей. Більшість з них була євреями.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: