Завантаження ...
banner
banner

Ніжин у 10-ці громад-переможців по програмі DOBRE

Ніжин – це перше місто, куди завітали представники проекту та обговорили сфери життєдіяльності громади та проблеми, що можуть бути вирішені за підтримки проекту DOBRE

DOBRE, Ніжин, проекти, грант, грантові кошти
29 січня в Чернігівській обласній державній адміністрації відзначили 10 громад-переможців за участь у Програмі DOBRE. Диплом та протокол про співробітництво вручили міському голові Олександру Кодолі.

Ніжинська громада стала однією з 25-ти громад-переможців Конкурсу проекту DOBRE (всього взяло участь 96 громад-учасників).

Ніжин – це перше місто, куди завітали представники проекту та обговорили сфери життєдіяльності громади та проблеми, що можуть бути вирішені за підтримки проекту DOBRE.

Впродовж наступних двох років Ніжинська громада разом з фаховими спеціалістами Програми співпрацюватиме в напрямках покращення комунальних послуг, внутрішнього аудиту, публічних закупівель, інвентаризації земель та комунального майна, підготовки молодіжних працівників, оцінки спроможності громади, бюджетування та управління ресурсами та інших важливих рішень для нашої громади. Ніжинська громада вже має позитивний досвід співпраці з міжнародними проектами, такими як НЕФКО, ЄС/ПРООН, Регіональний Екологічний центр, Угодою мерів, Фондом Енергоефективності та іншими організаціями, з якими спільно успішно реалізувала багато проектів для ОСББ, енергоефективних проектів в загальноосвітніх закладах, IT-проекти в сфері туризму та медицини.

В рамках співпраці з проектом DOBRE Ніжинська ОТГ отримає не тільки фахову консультаційну підтримку, а й фінансову допомогу для впровадження проектів з благоустрою, покращення комунальних послуг, молодіжних проектів. Також, сподіваємося на обмін досвідом між іншими муніципалітетами, що вже брали участь у проекті 1,2 та 3 когорт, з колегами з Польщі, що будуть координувати роботу та маємо надію відвідати європейські міста аби перейняти успішні практики в місцевому самоврядування.

Усі проекти будуть реалізовані за принципом співфінансування з міського бюджету в розмірі 25-30 %. Попередньо  зацікавлення у проектах з благоустрою центрального парку, вуличного освітлення, осучаснення сесійної зали та облаштування громадських просторів в мікрорайонах міста. Проте, усі проекти будуть реалізовані з урахуванням думок мешканців нашої громади.

Міський голова Олександр Кодола зазначив, що має надію, що партнерство з Програмою DOBRE в подальшому надасть можливість громадам Чернігівського регіону професійного зростання налагодити партнерство між громадянським суспільством, приватним сектором та владою, що покращить рівень надання послуг та сприятиме економічному розвитку.

Джерело: nizhynnews

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: