Завантаження ...
banner

Є шанс усе змінити: Ніжину запропонували реорганізувати систему опалення

Перехід на альтернативний вид палива для вироблення теплової енергії, побудову нових твердопаливних котелень та відновлення комунального підприємства з теплопостачання обговорили депутати Ніжинської міської ради...

Ніжин, теплопостачання, опалювання

Перехід на альтернативний вид палива для вироблення теплової енергії, побудову нових твердопаливних котелень та відновлення комунального підприємства з теплопостачання обговорили депутати Ніжинської міської ради під час презентації проекту компанії Кліар Енерджі – можливого постачальника тепла до осель ніжинців.

Терміни побудови нових котелень, ділянки для зберігання пелетів і щепи, їхню доставку, вплив на навколишнє середовище, вартість тарифу та наявність гарячої води – це та багато інших важливих деталей намагались з’ясувати у стінах Ніжинради, 2 лютого.

Увазі ніжинців енергокомпанія запропонувала масштабний інвестиційний проект, який дозволить реорганізувати систему опалення Ніжина та стати незалежними від газопостачальних компаній.

Кліар Енерджі готова інвестувати близько 4,5 млн євро для побудови нових котелень (14-15 штук) та організації опалювального сезону.

Міський голова Олександр Кодола зазначив, що необхідно розглянути всі можливі ризики та запобігти зриву цього опалювального сезону та початку наступного. «За останні роки борги ТОВ «НіжинТеплоМережі» сягнули близько 75 млн грн. З квітня арештовані рахунки, ситуація достатньо складна. Нам вдалось її врегулювати, але це стратегічно її не вирішує. Один з виходів – повернути у власність громади цілісний майновий комплекс у нинішньої теплопостачальної компанії ТОВ "Ніжинтепломережі" та отримати змогу реалізувати новий проект, який дасть можливість ніжинцям вчасно отримувати якісні послуги та зменшити вартість тарифу на теплову енергію на 10 %», - акцентував Олександр Кодола.

Джерело: Ніжинрада 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: