Завантаження ...
banner
banner

Стало відомо скільки людей планують першочергово вакцинувати на Чернігівщині

Чернігівщина готова почати вакцинацію, відповідно до графіка Дорожньої карти Міністерства охорони здоров’я України. Про це повідомляє Чернігівська ОДА.

Ніжин, Чернігівщина, вакцина

Чернігівщина готова почати вакцинацію, відповідно до графіка Дорожньої карти Міністерства охорони здоров’я України.

Про це повідомляє Чернігівська ОДА. 

Так, для першого етапу вакцинації мобільні бригади створили у кожному новому районі та в обласному центрі. Усього їх шість. Якщо виникне необхідність їх кількість збільшать на наступних етапах вакцинації.

Першочергово планується вакцинувати 5 190 людей. Це 2,5 тисячі медпрацівників, які лікують хворих на коронавірус та лаборантів. Також співробітники спеціалізованих закладів (інтернатів, будинків для людей похилого віку, тощо) та їх підопічні. Люди з групи ризику ускладнень від COVID-19.

Організовувати кампанію щеплень від коронавірусу в області, як і в країні в цілому, розпочали ще осінню 2020 року. Нині розробляється карта пунктів щеплення, перевіряють наявні умови для транспортування, збереження вакцини та проведення імунізації.

На бaзі цeнтрів пeрвинної мeдико-санітарної дoпомоги вжe визнaчено 32 тимчaсові стaціонарні пyнкти щeплень для рeалізації II eтапу вaкцинальної кaмпанії. Вивчeно питання нaявності в пyнктах хoлодoвого oбладнання для збeрігання вaкцини.

Як повідомила голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко, згідно з "дoрожньою кaртою", в тимчaсових пyнктах для щeплень мaють прoводити 30 вaкцинацій у дeнь (15 хвилин на 1 особу), 1 рaунд (1 доза вакцини) тривалістю 25 днів.

Другий етап вакцинації, згідно планів, повинен охoпити 64 600 жителів області.

Процес вакцинації проходитиме в п’ять етапів. Кожному громадянину гарантується добровільність та безкоштовний доступ до вакцини.

Джерело: Деснянка


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: