Завантаження ...
banner
banner

"Болюче" питання з "НіжинТеплоМережами" залишилося без змін: договір продовжено

В кінці лютого закінчується договір оренди цілісного майнового комплексу підприємством ТОВ "НіжинТеплоМережі", компанія працює на ринку Ніжина вже 17 років

НіжинТепломережі, Ніжин, тепло, зміна опстачальника тепла
В кінці лютого закінчується договір оренди цілісного майнового комплексу підприємством ТОВ "НіжинТеплоМережі", компанія працює на ринку Ніжина вже 17 років. Наразі на компанії «висить» борг в розмірі 75 млн грн. Треба зазначити, що підприємство ТОВ «НіжинТеплоМережі» на 60 відсотків приватне, тому прогнозувати розвиток ситуації стосовно погашення або ж збільшення боргу наразі неможливо.

Повідомляє 
mynizhyn.com

Останні два місяці в стінах міськвиконкому працювали над вирішення питання з теплопостачанням в Ніжині.

Однією з компаній, яку розглядали в якості заміни ТОВ «НіжинТеплоМережі» була "Кліар Енерджі" - компанія працює з альтернативними видами палива.


Не дивлячись на багаторазові обговорення про зміну постачальника тепла на різних депутатських комісіях, 04 лютого в ході проведення 6 сесії Ніжинської міської ради питання все одно викликало значний резонанс та жваве обговорення.


Дуже багато важливих та резонних питань піднімали депутати міськради та громадські активісти!


Зокрема було озвучено такі: Хто буде утримувати цілісний майновий комплекс теплових мереж після розірвання договору, хто сплатить багатомільйонні борги ТОВ «НіжинТеплоМережі» адже цілком ймовірно, що правонаступником боргів стане нова компанія чи міськрада, чи зможе компанія збудувати за такий короткий термін котельні для забезпечення потреб всього міста, чи не погіршиться екологічна ситуація в місті, чи залишиться централізоване гаряче водопостачання і хто відповідатиме за зрив опалювального сезону, якщо виникнуть форс-мажорі обставини.


Також треба зазначити, що на підприємстві «НіжинТеплоМережі» працює 200 ніжинців, а розрив договору призведе до втрати роботи нашими містянами. Хоч проблема з теплом вже давно стала наболілою для нашого міста, але всі озвучені питання були слушні та потребували детального вивчення.


Представниками "Кліар Енерджі" було зазначено, що  при використанні їхнього обладнання буде можливість економити значну кількість тепла, що не може не відображатися позитивно на платоспроможності містян.


Також представниками альтернативної компанії було озвучено норми нового законодавства, що вже реалізувалися в судовій практиці різних інстанцій за якими борги не передають містам, але чи буде у нас реалізована подібна практика, невідомо


Стосовно ГВ (гарячого водопостачання) то компанія планує при заходженні в місто підтримувати цю практику, але питання потребує ґрунтовного вирішення й однозначної відповіді поки немає.


Керівниця екологічної ГО «Мама86» Валентина Щокіна наголосила на обов’язковій інвентаризації зелених насаджень. Контроль зелених насаджень убезпечить їх від вирубки.


Також, була озвучена пропозиція впровадити альтернативне теплопостачання спочатку не на всій території міста, а лише на двох віддалених районах Ніжина та прослідкувати  економічну доцільність змін постачальника , але представниками "Кліар Енерджі"  було зазначено, що подібний варіант для них не є економічно вигідним.


Вислухавши всі зауваження та пропозиції стосовно розірвання договору оренди майнового комплексу з ТОВ «НіжинтеплоМережі, наприкінці обговорення було зазначено, що при умові продовження договору на термін 2 роки та 10 місяців з попереднім постачальником до нового договору вноситься обов’язковий пункт про можливість одностороннього розірвання договору зі сторони Ніжинської міської ради за умови попередження ТОВ «НіжинтеплоМережі» за два місяці до фактичного розірвання.


Після двогодинного обговорення депутати ніжинської міської ради проголосували за продовження договору оренди цілісного майнового комплексу з ТОВ «НіжинТепломережі».

Лілія Журко

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: