Завантаження ...
banner
banner

У Ніжинраді затвердили історичне рішення

На сесії Ніжинської міської ради, 4 лютого, депутати одноголосно затвердили Програму розвитку та функціонування української мови "Сильна мова - успішна держава". Це справді історичне рішення, адже Ніжин поки єдине місто в Україні, де прийняли подібну програму, повідомляє mynizhyn.

Ніжин, сесія, мова, програма

На сесії Ніжинської міської ради, 4 лютого, депутати одноголосно затвердили Програму розвитку та функціонування української мови "Сильна мова - успішна держава".  Це справді історичне рішення, адже Ніжин поки єдине місто в Україні, де прийняли подібну програму, повідомляє mynizhyn.

Завдяки прописаним у програмі заходам відбуватиметься популяризація української мови, культури та історичної свідомості української нації. Планується широкий спектр культурних, наукових, науково-практичних та інформаційних заходів в закладах освіти, що сприятиме розвитку та функціонуванню української мови.

«Ця програма ще раз підтверджує, що Ніжин – це місто патріотів», - зауважив міський голова Олександр Кодола.

За словами т. в. о. начальника міського управління освіти Надії Пономаренко у майбутньому підготують розширену редакцію програми, що охопить всі сфери життєдіяльності міста.

Також на сесію завітав Уповноважений захисту державної мови, народний депутат України VIII скликання Тарас Кремінь.

- Сподіваюся що й інші громади запровадять такі програми, - зазначив він. 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: