Завантаження ...
banner

У Ніжинському районі голову сільради зловили на хабарі

Поліція встановила, що чиновник отримав від керівника суб’єкта господарювання за невтручання у господарську діяльність неправомірну вигоду в сумі 50 000 гривень та 1800 доларів США (тобто 100 тисяч гривень в еквіваленті вітчизняної валюти).

Ніжинський_район, хабар, сільрада

Поліція встановила, що чиновник отримав від керівника суб’єкта господарювання за невтручання у господарську діяльність неправомірну вигоду в сумі 50 000 гривень та 1800 доларів США (тобто 100 тисяч гривень в еквіваленті вітчизняної валюти).

Про це повідомляє Поліція Чернігівщини

Сьогодні співробітники Слідчого управління ГУНП спільно зі співробітниками Управління стратегічних розслідування в Чернігівській області та під процесуальним керівництвом прокуратури Чернігівської області задокументували злочинну діяльність посадовця місцевого самоврядування.

Підозрюваний обіймає посаду сільського голови у Ніжинському районі. Поліцейські затримали його у приміщенні сільської ради в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Слідчий відкрив провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Її санкція передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нині проводяться невідкладні слідчі дії, спрямовані на збирання доказів протиправної діяльності посадовця.

За інформацією з власних джерел Суспільного, затриманий - голова Вертіївської громади Федір Лозян, йому 47 років. Згідно з даними сайту chesno.org, безпартійний, самовисуванець. Голова правління благодійного фонду "Підтримки та розвитку місцевих громад". Судимості раніше не мав.

Журналісти намагаються отримати коментар від затриманого.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: