Завантаження ...
banner
banner

Усі на боротьбу з негодою! - У Ніжині відбудеться суботник

Мінімум п'ять днів будуть нелегкими. Всі можливі сили і засоби громади на боротьбу з зимовою негодою. Середа, 10 лютого, о 9.00 загальноміський суботник, повідомляє Ніжин. Сіty

Ніжин, суботник, негода

Мінімум п'ять днів будуть нелегкими. Всі можливі сили і засоби громади на боротьбу з зимовою негодою. Середа, 10 лютого, о 9.00 загальноміський суботник, повідомляє Ніжин. Сіty

Комунальні служби міста працюють на повну потужність по очисті вулиць від снігу. Та їхнього ресурсу, враховуючи погодні умови та прогнози на найближчі дні, недостатньо.

"Достатньо складні погодні умови. Мінімум п'ять днів будуть нелегкими, - говорить міський голова Олександр Кодола, - тому, маємо всі організуватися і максимально попрацювати по прибиранню міста. Завтра оголошуємо загальноміський суботник."

На засіданні міської комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яке було терміново скликано 9 лютого, відпрацювали план залучення технічних засобів підприємств та організацій міста різної форми власності на зимове прибирання. Окрім власних територій, усі мають закріплені прилеглі території, прибирання яких є обов'язком. А от на прибирання інших територій підприємства та організації міська влада просить максимально долучитися і гарантує вирішення вирішення питання забеспечення пальним. Координаторами загальноміського зимового суботника є представники комунального підприємства "ВУКГ".

Владислав Корман координує роботу дорожньої техніки, яка долучатиметься до прибирання снігу на території громади. А потенціал людського ресурсу розподілятиме Андрій Гомоляко.

"Максимальна координація дій і сил задля найбільшої ефективності, - акцентував міський голова Олександр Кодола. - Всі підприємства, установи, суб'єкти господарювання, господар кожного приватного обійстя - всі, як один, мають попрацювати. Нас очікують погодні гойдалки: значний снігопад вночі, далі плюсова температура вдень, і значні морози вночі . І так триватиме, як мінімум, до кінця тижня. Зробити місто доступним для пересування і транспорту , і для людей, і що головне, безпечного пересування, завдання всіх без винятку"

Роботи по очистці міста від снігу треба провести практично спринтерськи - виконати сьогодні завтра, інакше сніг втопчеться і вкатається перетворившись в міцний наст, а далі і в суцільний лід.

Тому і оголошений суботник, тому і максимальне залучення людських сил і техніки!

Своєю технікою готові працювати не лише комунальні підприємства, а й потужні промислові підприємства, виші, військові частини. Зокрема це ПШМК, міжрайонне управління водного господарства, Ніжинський елеватор, агротехнічний інститут, спеціальний авіазагін, ТОВ "Творець", завод "Ніжин Сільмаш". В селах Кунашівсько- Переяслівського старостинського округу до прибирання залучається спецтехніка місцевих агропідприємств.

Окреме питання - припаркована техніка.

"Культури паркування у Ніжині немає", - зауважує міський голова.

До водіїв та власників транспортних засобів звертаються з проханням не паркувати транспорт вздовж доріг та при в'їздах у мікрорайони, щоб дати змогу прибиральній техніці працювати. Та нажаль, одних звернень замало. Тому, "працюватиме" поліція та муніципальна служба "Варта".

Сьогодні завдання всієї громади - максимально попрацювати. Сніг йтиме!

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: