Завантаження ...
banner

У Ніжинському університеті з'явилася унікальна аудиторія

У понеділок, 8 лютого, студенти Ніжинського університету розпочали заняття у новій аудиторії, що створена за стандартами Нової української школи. Новостворена аудиторія НУШ знаходиться на першому поверсі нового корпусу університету. Це точна копія шкільного класу з сучасними меблями та обладнанням.

Ніжин, НДУ, НУШ, аудиторія

У понеділок, 8 лютого, студенти Ніжинського університету розпочали заняття у новій аудиторії, що створена за стандартами Нової української школи.

Новостворена аудиторія НУШ знаходиться на першому поверсі нового корпусу університету. Це точна копія шкільного класу з сучасними меблями та обладнанням.

Ідея створити такий простір для навчання виникла на кафедрі педагогіки, початкової освіти та освітнього менеджменту кілька років тому.  Викладачі вирішили що така аудиторія якісно покращить підготовку майбутніх учителів початкових класів і поступово почали облаштовувати її.

Обрали приміщення, де замінили вікна, підлогу, вирівняли стіни, підібрали кольори, встановили освітлення та мультимедійне обладнання.

Викладачі кафедри, доценти Надія Білоусова  та Тетяна Гордієнко разом зі студентами спеціальності "Початкова освіта" максимально наблизили навчальні умови до реальних - шкільних. Розмалювали, прикрасили, облаштовували аудиторію. Відразу й не зрозумієш, що знаходишся не у шкільному класі, а в стінах вишу.

Ідею радо підтримав ректор університету Олександр Самойленко. Опікувався меблями та сучасним методичним забезпеченням, частину якого вже підготували для занять.

- Така аудиторія дає можливість студентам відчути атмосферу роботи вчителя у Новій українській школі  на засадах діяльнісного підходу, - зазначила доцент Надія Білоусова. -  Потренувати навички роботи в команді, спробувати новітні освітні стратегії, підготуватися до педагогічної практики і до роботи в школі.

Михайло Ломоносов

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: