Завантаження ...
banner

Студентка з Китаю вподобала ніжинський сканді-тур "На Магерки"

Студентка з Китаю вподобала ніжинський сканді-тур "На Магерки". Минулої неділі, 7 лютого, у Ніжині відбувся цікавий та корисний для здоров’я захід - чергова сканді-екскурсія "На Магерки". Група на чолі з сертифікованим інструктором...

Ніжин, дозвілля, сканді-тур

Минулої неділі, 7 лютого, у Ніжині відбувся цікавий та корисний для здоров’я захід - чергова сканді-екскурсія  "На Магерки", повідомляє mynizhyn.

Група на чолі з сертифікованим інструктором зі скандинавської ходи Оленою Шанс, незважаючи на мороз, провела зігріваючу руханку. А потім, всі учасники недільного туру, відправилися на екскурсію «На Магерки» по авторському маршруту, розробленому завідувачем відділу історії міста Ніжинського краєзнавчого музею Сергієм Зозулею. Вийшло активно і пізнавально.

Цього разу до любителів скандинавської ходьби приєдналася і  аспірантка Ніжинського вишу з Китаю - Сісі Чжу.

- Дуже вдячна Олені, що запросила мене провести активно свій вихідний, - поділилася враженнями Сісі Чжу. – Мені подобаються такі заходи. Я отримала заряд енергії.

Також Сісі зізналася, що їй припав до душі Ніжин та місцеві люди, Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, вона в захваті від навчання. До цього дівчина рік провчилася у столиці. Сама з китайського міста Наньчан, центру провінції Цзянсі на південному сході Китаю. Працювала викладачем музики.

- Це вже друга така сканді-екскурсія, - розповіла менеджерка проєкту Олена Шанс. – Усього плануємо провести таких десять у рамках соціального проєкту  «Ніжин-Сканді-Тур», що відбувається завдяки фінансовій підтримці Британської ради та програми «Активні громадяни». Запрошуємо приєднуватися усіх охочих. Прагнемо, щоби наші учасники разом із фізичним навантаженням, отримували заряд енергії, бадьорості й гарного настрою, а ще нові знання.

Нагадаємо, що соціальний проєкт  «Ніжин-Сканді-Тур»  проводиться завдяки фінансовій підтримці Active CitizensBritish Council

Також захід став можливим завдяки КЗ Ніжинський міський молодіжний центр  та ГО "Лабораторія Ініціативної Молоді", які організували адміністративний супровід проєкту та  допомогли із музичним оформленням фізичної руханки перед початком сканді-екскурсії; Ніжинському Територіальному Центру соціального обслуговування; Управлінню Культури і Туризму Ніжинради, зокрема, Ніжинському краєзнавчому музею ім. Івана Спаського, завідувачу відділу історії міста Ніжина Сергію Зозулі, який організував екскурсійний супровід. Також ГО "Ніжин-Сканді-Тур" влаштувала супровід сертифікованого інструктора зі скандинавської ходьби з 8-річним стажем, Олени Шанс.

З діяльністю ГО «Ніжин-Сканді-Тур»  можна ознайомитися на сторінці у фейсбуці.

До слова, наступна сканді-екскурсія запалнована  на14 лютого 2021 р. Це безкоштовний захід, Узяти участь можуть усі охочі. Для цього лише треба заповнити реєстраційну форму.

Текст Михайло Ломоносов
Фото: Лілія Журко

Ніжин, дозвілля, сканді-тур

Ніжин, дозвілля, сканді-тур

Ніжин, дозвілля, сканді-тур

Ніжин, дозвілля, сканді-тур

Ніжин, дозвілля, сканді-тур

Ніжин, дозвілля, сканді-тур


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: