Завантаження ...
banner
banner

Чи збільшаться тарифи на тепло у цьому опалювальному сезоні?

Збитки комунальних підприємств будуть компенсовані до 1 жовтня 2021 року.

Меморандум, врегулювання цін на тепло, ціни на теплопостачання
9 лютого 2021 року між Кабінетом Міністрів України та Асоціацією міст України було підписано Меморандум щодо врегулювання проблемних питань у сфері тепло- та водопостачання ГВ. 


Напередодні, мер Чернігова надав свої доповнення до проєкту меморандуму і підтримав його підписання в цілому.


Чернігівський міський голова зокрема запропонував визнати й об’єктивно порахувати вимушені збитки генеруючих підприємств від різниці в тарифах у попередні роки. А також - розглянути можливість у прикінцевих положеннях документу запропонувати хоч за якийсь період механізм взаємозаліку між цими збитками і їх наслідком – накопиченими боргами цих підприємств перед НАК «Нафтогаз».


Підписавши Меморандум, сторони домовилися, що тариф на тепло та гарячу воду для населення до кінця опалювального сезону не зростатиме, а підприємства комунальної теплоенергетики отримають природний газ в обсягах, що забезпечить стале проходження опалювального сезону.


Уряд погодився, що збитки комунальних підприємств, отримані від державного регулювання тарифів на тепло для населення в цьому опалювальному сезоні, будуть компенсовані до 1 жовтня 2021 року.


Мінрегіон, Міненерго, НАК, АМУ спільно визначать фінансові джерела для цієї компенсації і розроблять відповідні законодавчі інструменти.


«Підписання Меморандуму – це перший крок у налагодженні дієвого діалогу між центральною владою та місцевим самоврядуванням з питань централізованого теплопостачання. Ми очікуємо, що Уряд дотримається усіх домовленостей і не допустить кризи в системі теплозабезпечення населення та соціальних об’єктів», — зазначили в Асоціації міст України.


За матеріалами Чернігівського РВ АМУ

Офісу реформ у Чернігівській області

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: