Завантаження ...
banner
banner

Лікар з Чернігівщини, який допустив смерть породіллі і немовляти, буде сидіти

Верховний суд залишив без змін судові рішення попередніх інстанцій про визнання винуватим лікаря, який неналежним чином виконав свої професійні обов’язки. Через дії медика померла матір та її дитина


Верховний суд залишив без змін судові рішення попередніх інстанцій про визнання винуватим лікаря, який неналежним чином виконав свої професійні обов’язки. Через дії медика померла матір та її дитина, , повідомляє 0462.ua

Справа тягнеться ще з 2016 року. Тоді у пологове відділення районної лікарні доставили вагітну. Лікарі вирішили провести операції кесаревого розтину, однак анестезіолог не врахував ступінь ризику та обрав препарат не відповідав клінічному стану жінки і вимогам клінічного протоколу.

Подальша невдала триразова спроба інтубації призвела до ускладнень у породіллі, набутті множинних захворювань у новонародженого, які свідчили, що смерть дитини буде невідворотною.

Як наслідок, після операції у жінки констатували зупинку серця, а через 33 хвилини – біологічну смерть. Новонароджений хлопчик прожив 1,5 місяці.

Смерть матері та дитини суд визнав наслідком неналежного виконання професійних обов'язків медичним працівником. У листопаді 2019 року захист лікаря подав касаційну скаргу, проте і Верховний суд не змінив вирок – 2 роки позбавлення волі і заборона на такий самий термін займатися лікарською діяльністю.

Термін покарання скоро спливе, адже чоловік відбуває покарання з жовтня 2019 року у Менській виправній колонії.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: