Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині від насилля, окрім жінок і дітей, страждають і чоловіки

Особовий склад мобільної бригади,, яка надає соціально-психологічну допомогу постраждалим від домашнього насильства зміниться, повідомляє mynizhyn.com Про це на черговому засіданні виконкому повідомила директорка Ніжинського міського центру соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді Н. Кучеровська,

Особовий склад мобільної бригади, яка надає соціально-психологічну допомогу постраждалим від домашнього насильства зміниться, повідомляє mynizhyn.com

Про це на черговому засіданні виконкому повідомила директорка Ніжинського міського центру соціальних служб для сім‘ї, дітей та молоді Наталія Кучеровська.

Така бригада більше року працює у Ніжині і потреба в її послугах не зменшується. 

За минулий рік до бригади надійшло 118 повідомлень про насилля в сім’ї, цього року таких повідомлень вже 15. На жаль, у зв’язку з карантином кількість домашнього насилля дуже зросла.  

- Мобільна бригада реагує на повідомлення, які надходять безпосередньо від жертв насилля, або ж сусідів, родичів, знайомих і т. д, - розповідає Наталія Кучеровська сайту mynizhyn. – У складі бригади фахівці центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представники профільного відділу виконкому, поліцейські. Якщо вчинене насильство проти дітей, долучається і служба у справах дітей. Вже на місці розбираємося чи мало місце насильство, чи відбувся сімейний конфлікт. У будь-якому випадку сім’ям пропонуємо безкоштовні послуги психолога. Якщо ж мало місце насилля, то постраждалим надається весь комплекс соціальних послуг – від психологічних до юридичних і притягнення кривдника до відповідальності. Переважно жертвами насилля є жінки, хоча страждають від нього і чоловіки, яких меншість.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: