Завантаження ...
banner

Вертіївський голова, якого зловили на хабарі, під заставою і не відсторонений від роботи

Суд ще не відсторонив від роботи 48-річного Федора Лозяна, голову Вертіївської ОТГ Ніжинського району. Говорили, що засідання планувалося на 23 лютого. Але воно не відбулося. Лозяна підозрюють в отриманні хабара 50 тисяч гривень та 1800 доларів.

Ніжин, Вертіївка, хабар, Федір_Лозян

Суд ще не відсторонив від роботи 48-річного Федора Лозяна, голову Вертіївської ОТГ Ніжинського району. Говорили, що засідання планувалося на 23 лютого. Але воно не відбулося.

Лозяна підозрюють в отриманні хабара 50 тисяч гривень та 1800 доларів. 19 лютого Апеляційний суд частково задовольнив скаргу Олега Мороза, захисника Лозяна, і скасував раніше встановлену Новозаводським судом заборону Лозяну спілкуватися зі свідками по справі. А їх до десятка. Зокрема, він мав утримуватися від розмов з Оксаною Костюк, заступницею голови з питань діяльності виконавчих органів. Іриною Соловйовою, фінансистом відділу ЖКГ благоустрою та земельних відносин і бухгалтером комунального господарства «Альянс» Наталією Панченко (сестрою покійного Ігоря Мороза, попередника і товариша Лозяна) та іншими.
І тепер голова на роботі. Чи не завадить така ситуація об’єктивному розслідуванню, стане зрозуміло за кілька місяців. Адже і за законом, і за логікою слідство вже має закінчитися і провадження з обвинувальним висновком повинно бути направлене до суду.

Лозяна затримали 5 лютого. За два дні він вже був на волі. Бо Новозаводський суд Чернігова дослухався до клопотання слідчого тримати Лозяна під вартою (тобто відправити в СІЗО). Але при цьому, як альтернативу арешту, дозволив внесення застави 181 тисячу гривень. Гроші заплатили і голову не зачинили в камеру. Тільки заборонили відлучатися з Вертіївки без дозволу слідчого, прокурора, судді. Повідомляти їх про зміну місця проживання. І здати на зберігання до Управління Державної міграційної служби закордонний паспорт.

Немає слів, лише думки

gorod.cn.uaВалентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №8 (1815), 25 лютого 2021 року


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: