Завантаження ...
banner
banner

У Ніжині може з'явитися новий корпус міськлікарні та будинок престарілих

Як розвивається медицина у Ніжині, які проблеми вже вдалося вирішити, а що лише у планах на нещодавній пресконференції у Ніжинраді розповіла профільна заступниця міського голови Ірина Грозенко.

Ніжин, медицина, перспективи

Як розвивається медицина у Ніжині, які проблеми вже вдалося вирішити, а що лише у планах на нещодавній  пресконференції у Ніжинраді розповіла профільна заступниця міського голови Ірина Грозенко, повідомляє mynizhyn.

Цьогоріч на потреби медичної галузі Ніжина у міському бюджеті передбачили 7 мільйонів гривень, минулоріч було лише 4 мільйони.  

Читати також: Перші 100 днів Олександра Кодоли на посаді: про Епіцентр, теплопостачання, плани та враження від нової роботи


Ніжин, медицина, перспективи

Нове приймальне відділення

Нині активно будують нове приймально-поліклінічне відділення міськлікарні у рамках програми «Велике Будівництво». На його реалізацію було залучено 13 млн 733 тис грн з державного бюджету та 4 млн 422 тис 935 грн – з місцевого. Для даного відділення також придбають комп’ютерний томограф, ангіограф, ендоскоп, УЗД-аппарат, кардіомонітори, дифібрилятор, аппарат ШВЛ, лабораторне обладання та МРТ на суму 40 млн грн.

Нова ПЛР-лабораторія

Приміщення тубдиспансеру вдалося повернути у власність громади. Нині на завершальному етапі передача цього майна. На території закладу планують відкрити ПЛР-лабораторію. 

«У нас є певні домовленості з Департаментом охорони здоров’я і вже сьогодні для цієї ПЛР-лабораторії ми отримали обладнання на суму більше 3 млн. Тому після завершення акту приймання, передачі, міська лікарня приступить до ремонтних робіт», - сказала Ірина Грозенко.

Масштабні перспективи

У Ніжині на сьогодні нема стаціонарного відділення для проживання одиноких і престарілих. Тому міська влада заявила про створення робочої групи у складі працівників терцентру,  управління соцзахисту. Вивчають всі об’єкти комунального майна, які можна використати під це стаціонарне відділення. Громада має гарну будівлю Кунашівської школи, де міг би бути такий потрібний громаді заклад. Нова команда сподівається, що встигне до завершення каденції реалізувати цей задум.

Також Ірина Грозенко акцентувала на жахливому стані відділень міської лікарні: 

«На перспективу, це не значить що буде сьогодні, чи завтра, наша команда працює над можливістю залучення як державних фондів, так і меценатів, щоби починати вирішувати питання, щодо будівництва нового корпусу Ніжинської міської лікарні. 

Аптеки у мікрорайонах Ніжина

На даний час вже остаточно вирішено питання по аптеці у мікрорайоні вулиці Космонавтів. Наразі управління комунального майна буде оголошувати тендер. Є учасники, які готові відкрити аптечний пункт у цьому великому мікрорайоні.

Також у міськраді  розглядають варіанти для відкриття ще трьох аптек про які просять люди – на Фрунзівці, Мигалівці, Гуньках. Працюють з сімейними амбулаторіями, щоби винайти там додаткові приміщення для аптечних пунктів та з аптечними мережами. 


Що вже зробили

За словами Ірини Грозенко, нещодавно облаштували «чисті зони», встановили душові кабіни та пральні машини для лікарів, які працюють з ковідними хворими. У лікарню закуплена нова білизна та посуд. Ці необхідні у лікарняному побуті речі були дуже старими та занедбаними.

«Можливо для когось і смішно, але  цього не зробили раніше», - зазначила профільна заступниця міського голови.

Також харчування у лікарні тепер здійснює підприємство «Школярик»

Тривалий час ніжинці не могли амбулаторно пролікуватися, бо всі відділення були задіяні під ковід. Тому в поліклініці відкрили денний стаціонар – дві палати. Сьогодні кожен житель має можливість прокапатись у цьому денному стаціонарі. Крім того, при кожній з 9 амбулаторій сімейної медицини у мікрорайонах  є кімнати обладнані кушетками.


Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: