Завантаження ...
banner

Анатолій + Люся = дружба: неймовірна історія з Ніжина

На центральному ринку в Ніжині 67-річний Анатолій Численко торгує запчастинами до автомобілів і іншими деталями. Його кіоск розташований в так званих залізних рядах. Анатолій Леонідович приходить сюди майже кожен день о 8 ранку. А рівно через півгодини з'являється Люся.

На центральному ринку в Ніжині 67-річний Анатолій Численко торгує запчастинами до автомобілів і іншими деталями. Його кіоск розташований в так званих залізних рядах. Анатолій Леонідович приходить сюди майже кожен день о 8 ранку. А рівно через півгодини з'являється Люся - темно-сиза голубка, яку він врятував від загибелі. Сідає на своєму звичному місці - в ящик на дерев'яній підставці (там Леонідович зберігає частину свого товару). О дванадцятій годині Люся відлітає, а її рятівник збирає товар і відправляється додому.

Читати також: Відома доля тигра, який загриз людину у Менському зоопарку

- Я побачив її на ринку рік назад. Голубка була в жалюгідному стані. Не могла літати, ледь пересувалася між торговими наметами. Її лапки заплуталися в капронових нитках. Птах, напевно, потрапила в пастку, але змогла дивом вибратися. Я зловив її, обрізав нитки на лапках, а потім простягнув долоню з насінням. Трохи подзьобати, вона полетіла і зникла з поля зору. А на наступний день повернулася. З тих пір ми і дружимо. Через те що лапи перетиснуло капроном, вони загноїлися. Мені довелося довго лікувати Люсю, але ускладнення все ж залишилися. Тому голубці важко ходити.

Продавці на ринку підтверджують: Люся ні на крок не відходить від свого рятівника. Сидить біля нього і воркує. За 4 «робочих» години птах з'їдає пакетик насіння (його Анатолій Леонідович щоранку купує спеціально для своєї улюблениці). Люся звикла до людей. Сміливо йде в руки і не боїться фотокамер. Особливо прихильною до дітей.

- Ми з ровесниками в дитинстві ловили снігурів і щигликів (їх на моїй малій батьківщині - в Шуляках Козелецкого району - було багато). Потім садили птахів в просторі клітини і залишали в приміщенні. Коли ті звикали до домашніх умов - випускали. Птахи вільно літали по кімнатах і співали, - розповідає Анатолій Леонідович. - Вони потребують нашої любові. А ми часто не розуміємо цього і використовуємо їх для своїх практичних потреб. Якось один мій знайомий розповідав, що він ловить голубів і пускає їх на м'ясо. Для цього тихенько прокрадається на горище, включає ліхтар і направляє його на птахів. Яскраве світло засліплює їх, вони втрачають рівновагу і падають на підлогу - прямо йому в руки.

Зараз вдома у Анатолія Леонідовича немає пернатих. Він розводить такс. Каже, собаки цієї породи слухняні і розумні. Але найкраща з них, мабуть, його Кора. Як тільки господар вмикає телевізор - такса тут як тут, не пропускає жодного футбольного матчу ...

gorod.cn.ua, Ольга Іванченко, «Гарт» №11 (3023) від 11 березня 2021
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: