Завантаження ...
banner
banner

Чому ТОВ "НіжинТеплоМережі" планує звільнити 200 працівників?

200 працівників ТОВ «НіжинТеплоМережі», яке дає опалення в Ніжині, звільняють – вони отримали офіційні листи з таким повідомленням. Інформацію Суспільному підтвердила директорка підприємства Любов Ісаєнко.

200 працівників ТОВ «НіжинТеплоМережі», яке дає опалення в Ніжині, звільняють – вони отримали офіційні листи з таким повідомленням. Інформацію Суспільному підтвердила директорка підприємства Любов Ісаєнко.

З її слів, причина в тому, що міська рада не продовжила з підприємством договір на надання послуг з теплопостачання і шукає нового теплопостачальника. Олександр Кодола, міський голова Ніжина, каже, що угоду продовжили майже на три роки, але з правом розірвання у будь-який момент. Суспільне розбиралося в ситуації.
«Допоможіть зберегти роботу» - такий пост з’явився у Фейсбуці. Його написала Олена Скакун – працівниця ТОВ «НіжинТеплоМережі».

З її слів, загалом листи з повідомленням про звільнення 1 травня, отримали 200 людей.

Працівники написали відкритого листа-звернення до міського голови Ніжина Олександра Кодоли з проханням «зустрітися з трудовим колективом та обговорити ситуацію для пошуку виходу з обставин, що склалися».

У коментарі Суспільному міський голова сказав, що після завершення кожного опалювального сезону близько 40% працівників «НіжинТеплоМережі» «йдуть на біржу», оскільки брали участь у сезонних роботах. Нині ж ситуація в тому, що у місті задумалися над зміною теплопостачальника.

«Якщо ми будемо міняти теплопостачальну компанію, то, очевидно, що ця компанія, про яку йде мова, буде скорочувати свій персонал».

Наразі, говорить Олександр Кодола, опрацьовують різні варіанти. Остаточне рішення прийматимуть після громадських слухань, які орієнтовно проходитимуть у кінці березня чи на початку квітня 2021 року. Тоді й будуть вирішувати питання про працевлаштування трудового колективу.

Чому в такому разі люди отримали повідомлення про звільнення?

«У нас іншого виходу немає – за два місяці ми попередили людей про звільнення у зв’язку з непідписанням додаткової угоди й непродовженням договору оренди», - розповідає директорка ТОВ «НіжинТеплоМережі» Любов Ісаєнко.

«Треба опрацювати причину, чому так робить підприємство. Оскільки міська рада продовжила договір з цим підприємством на два роки 11 місяців. Але з умовою того, що ми можемо в будь-який момент розірвати його. Чомусь підприємство не хоче йти на такі умови», - сказав Суспільному Олександр Кодола.

Любов Ісаєнко спростовує цю інформацію:

«Я спростовую те, що додаткова угода про продовження підписана. Це я знаю точно, тому що я її підписую».

Директорка каже, підприємство дійсно просило про укладання договору на такий термін. Говорить, на сайті міської ради був оприлюднений проект цього рішення.

«Але перед початком сесії заступник міського голови «з голосу» вніс зміни про те, що вони в будь-який момент можуть розірвати (договір, - ред.) – відтерміновує розірвання цього договору до кінця опалювального сезону – пункт 4/1. І додаткова угода (про продовження договору, - ред.) не підписана – хай він не говорить такого».

Зі слів Любові Ісаєнко, тоді на сесії були присутні представники компанії з Києва, які презентували свої послуги з опалення тирсою.

«Усно, з їх слів, вони (очільники міської ради, - ред.) сказали, що буде утворено комунальне підприємство, яке буде обслуговувати теплові мережі, і в це комунальне вони візьмуть частину наших працівників. І буде заходити київська приватна компанія, яка забирає всі котельні».

Джерело: Суспільне
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: