Завантаження ...
banner
banner

Місця нема: у Ніжинській лікарні хворих приймають у додатковій будівлі

Усі відділення Ніжинської центральної міської лікарні заповнені хворими. За останні два тижні кількість пацієнтів, які звертаються за допомогою до медиків, збільшилась у два з половиною рази. Про це в коментарі Суспільному повідомив гендиректор лікарні Олександр Костирко.

Ніжин, хворі, коронавірус, лікарня

Усі відділення Ніжинської центральної міської лікарні заповнені хворими. За останні два тижні кількість пацієнтів, які звертаються за допомогою до медиків, збільшилась у два з половиною рази. Про це в коментарі Суспільному повідомив гендиректор лікарні Олександр Костирко.

За його словами, у лікарні було 240 ліжок, додатково розгорнули ще 35.

Читати також: Ніжину "світить" помаранчева зона

«Два тижні відмічається збільшення кількості пацієнтів, які звертаються за медичною допомогою. Це не тільки хворі на COVID-19, а і з підозрою на COVID. Значно збільшилась кількість пацієнтів, які мають судинні розлади, це – цереброваскулярна хвороба і серцево-судинна патологія. Є дефіцит ліжкового фонду. Якщо на минулому тижні було 15-20 госпіталізованих, то на цьому тижні – 60-65. Практично втричі збільшується кількість людей, які звертаються по допомогу», - сказав Олександр Костирко.

На минулому тижні до Ніжинської центральної міської лікарні звернулися близько 290 хворих на ГРВІ. Це майже – на 80 більше, ніж на позаминулому. У порівнянні з минулим тижнем, почастішали звернення пацієнтів, що хворіють на коронавірус, майже на сотню. Аби усім допомогти, додаткові ліжка доставляють у палатах та службових приміщеннях, каже Олександр Костирко.

«У нас є кабінети фізіотерапевтичного лікування. На даний час ми їх не використовуємо, забрали відповідне обладнання – це дасть можливість додатково доставити ліжка. Також зменшили кількість службових приміщень для того, щоб покращити надання медичної допомоги, перебування пацієнтів в наших відділеннях. В деяких відділеннях у нас зараз перебувають пацієнти різнопрофільні. Наприклад, у будівлі травматологічного відділення нині перебувають пацієнти хірургічного профілю, а також ЛОР, очна патологія, загальна хірургія. В інших відділеннях разом неврологія, кардіологія. Зараз пацієнти кладуться на вільні ліжка, де в якому відділенні є».

З наявних нині 275 ліжкомісць у лікарні майже всі зайняті. З них 130 призначені для лікування хворих на COVID-19. Вони також всі зайняті, каже Олександр Костирко.

Щоб збільшити ліжковий фонд, для лікування залучили додаткову будівлю, де прийматимуть хворих та з підозрою на коронавірус. Також це роблять з метою зменшення концентрації хворих на площу того чи іншого відділення. Відповідно, залучатимуть додатковий медичний персонал: лікарів, медичних сестер, молодший медичний персонал.

За словами Олександра Костирка, у разі збільшення кількості хворих, додаткові ліжка будуть розставляти у коридорах.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: