Завантаження ...
banner
banner

Шприц у спідній білизні: на Чернігівщині жінка принесла до СІЗО наркотики

23 березня, до державної установи «Чернігівський слідчий ізолятор» на побачення з одним з ув’язнених прибула місцева мешканка. Працівниками слідчого ізолятора роз’яснено та у письмовій формі попереджено відвідувачку про необхідність дотримання вимог Закону України...

Чернігівщина, СІЗО, наркотики

Днями до державної установи «Чернігівський слідчий ізолятор» на побачення з одним з ув’язнених прибула місцева мешканка. Працівниками слідчого ізолятора роз’яснено та у письмовій формі попереджено відвідувачку про необхідність дотримання вимог Закону України «Про попереднє ув’язнення», доведено вимоги Кримінального кодексу України.

Читати також: Ніжинських поліцейських затримали за збут наркотиків

Незважаючи на це, громадянка належним чином не відреагувала, про наявність заборонених предметів персонал СІЗО не повідомила, а намагалась у спідній білизні доставити до установи медичний шприц з невідомою речовиною. Під час огляду вказані заборонені речовини було вилучено.

За вказаним фактом слідчими Чернігівського районного управління поліції ГУНП в області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 307 КК України. Відповідальність за цей злочин передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво у провадженні здійснюється прокурорами Чернігівської окружної прокуратури. Хід слідства та його результати взято на контроль обласною прокуратурою.

Незважаючи на неодноразові роз’яснення вимог законодавства, попередження про настання кримінальної відповідальності за доставлення до установ попереднього ув’язнення та виконання покарань заборонених предметів, такі порушення продовжують мати місце.

За матеріалами Чернігівської обласної прокуратури
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: