Завантаження ...
banner
banner

Перша сканді-екскурсія для ніжинських дітей "Видатні ніжинці в камені й бронзі"

Школярі 5-г класу ЗОШ №10 стали першими, хто побував на новій сканді-екскурсії, присвяченій видатним землякам-ніжинцям, котрим нині в нашому місті встановлені пам’ятники. Маршрут екскурсії цього разу трасував як історичним середмістям, так й історичними передмістями.

Ніжин, сканді-екскурсія, учні

Шкільні канікули – це аж ніяк не час бити байдики. Набагато краще використати їх для пізнання історії рідного краю, зокрема міста, де живеш. Школярі 5-г класу ЗОШ №10 стали першими, хто побував на новій сканді-екскурсії, присвяченій видатним землякам-ніжинцям, котрим нині в нашому місті встановлені пам’ятники.

Маршрут екскурсії цього разу трасував як історичним середмістям, так й історичними передмістями. Школярі почули цікаві розповіді про мореплавця Юрія Лисянського, про письменника Миколу Гоголя, про мецената Іллю Безбородька, співака й актора Марка Бернеса. Але крім суто екскурсійної розповіді, цього разу на дітлахів чекала ще й вікторина з елементами квесту, розроблена разом із організаторами сканді-екскурсії вчителькою історії ЗОШ № 10 Жанною Кресан. Питання й завдання вікторини були пов’язані зі згаданими видатними ніжинцями. Найбільш кмітливі й уважні учасники сканді-екскурсії отримали призи – кольорові путівники Ніжинським краєзнавчим музеєм імені Івана Спаського.

Читати також: Студентка з Китаю вподобала ніжинський сканді-тур "На Магерки"

Звісно, сканді-екскурсія була б неможливою без фітнес-складової. Досвідченим інструктором зі скандинавської ходьби Оленою Овчар було не лише забезпечено опанування дітьми азів цього популярного нині виду активного відпочинку (руханка перед початком сканді-екскурсії, інструктування й слідкування за правильністю техніки скандинавської ходьби під час сканді-екскурсії тощо), але й запропоновано динамічні й водночас захопливі й веселі фізичні вправи з елементами гри й змагання.

У поєднанні з чудовою теплою й сонячною весняною погодою сканді-екскурсія не залишила нікого байдужим. Найперше самих школярів – майже 3 години, проведених із користю як для здоров’я, так і для інтелектуального розвитку, без інтернету й електронних гадждетів…

Сканді-екскрсія за маршрутом «Видатні ніжинці в камені й бронзі» відбулася 27 березня 2021 р., як і попередні, у межах соціального проєкту Active Citizens від Британської Ради в України й була організована силами ГО «Ніжин-Сканді-Тур» за участі Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського та за підтримки Управління культури і туризму Ніжинської міської ради, ГО «Лабораторія ініціативної молоді», КЗ «Ніжинський міський молодіжний центр» і Ніжинського територіального центру «Милосердя».

Для бажаючих узяти участь в наступних сканді-екскурсіях даного проєкту, прохання зареєструватися за цим посиланням

Зозуля С.Ю., завідувач відділу історії міста Ніжина НКМ ім. І. Спаського



Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: