Завантаження ...
banner

Розроблено новий ресурс для пошуку документів Ніжинської міської ради

У світовій мережі шукають все - від місць для відпочинку ввечері до партнера на все життя. Що вже казати про документи та постанови, що регулюють життєдіяльність громади, вони зобов’язані бути доступні та пошук останніх має бути максимально спрощеним для всіх бажаючих.

Ніжин онлайн, ресурс для пошуку документів, ресурс, пошук , документи, ніжинська міська рада
У наш мобільний вік більшість інформації знаходиться в Інтернеті. У світовій мережі шукають все - від місць для відпочинку ввечері до партнера на все життя. Що вже казати про документи та постанови, що регулюють життєдіяльність громади, вони зобов’язані бути доступні та пошук останніх має бути максимально спрощеним для всіх бажаючих.


Саме над проблемою доступності та легкості пошуку документів Ніжинської ради працює Андрій Кедров, позаштатний IТ спеціаліст Ніжинської міської ради.


Андрій Борисович розробив інтернет ресурс, який допомагає в пошуку документів на сайті Ніжинської міської ради. В ході особистої розмови з журналістами mynizhyn.com Андрій повідомив декілька важливих моментів стосовно функціоналу ресурсу.


Як відбуватиметься пошук?

Необхідно перейти за посиланням nizhyn.online заповнити поле пошуку, вписавши слово або фразу.

Якщо ввести слово, то підтягнуться документи в яких це слово присутнє. При пошуку фрази буде відображати набір слів в цьому порядку, а не окремо слова в документі.

Зазвичай документи відображаються у хронологічному порядку, але алгоритм пошуку ще на стадії розробки, тому можуть виникати баги (помилки.- ред.). Активно працюємо над удосконаленням. Радо вислухаю конкретні пропозиції та зауваження стосовно роботи ресурсу.

Хочу зазначити, що результати пошуку відображають частини документів, в яких знайдено слова з пошукового запиту. Таких частин може бути знайдено від 1 до безлічі.

В кожній такій знайденій частині документу слова, які містяться в пошуковому запиті, будуть підсвічені жовтим фоном та жирним текстом.Також жовтим фоном, але звичайним текстом будуть підсвічені слова, які дуже схожі на пошуковийзапит.


Які документи є в базі пошуку?

Всі документи з діючого сайту міської ради завантажені до 12 березня 2021 року, а також документи з старої версії сайту міської ради. В найближчий час всі нові документи також будуть додані до пошукової бази.


За якими типами файлів відбуватиметься пошук?

Пошук виконується по всім типам файлів. doc, docx, xls, xlsx, zip, rar, та навіть pdf, які збережені як скан копії.

Пошук в pdf, які були зроблені як скан копії, виконується через розпізнавання тексту з зображень. Тому в деяких місцях таких документів може бути набір незрозумілих символів. Це значить, що система розпізнавання тексту не змогла зрозуміти, що там було написано. Також, через безкоштовний доступ до системи розпізнавання, є обмеження на перші 20 листів pdf файлу. З цим теж потрібно буде попрацювати.

Нагадаю, що близько 5% файлів знайти не вдалось взагалі. З цим теж треба буде попрацювати.


Чи будуть доступні нові документи для пошуку?

Нові документи будуть додаватись автоматично, майже одразу, як вони будуть з'являтись на офіційному сайті.


Всі побажання та зауваження пишіть в особисті повідомлення за посиланням Андрій Кедров .

Зробимо пошук ще краще та зручніше!

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: