Завантаження ...
banner
banner

Вихідець з Ніжина пропонував громаді на Чернігівщині побудувати сміттєпереробний завод. Відео

50 нових робочих місць, зарплата від 12 до 35 тисяч гривень та 20 мільйонів гривень податків громаді. Все це обіцяв інвестор сміттєпреробного заводу, який хотів побудувати його у селі Підлісне Кіптівської громади. З цього приводу пройшли громадські обговорення.

Чернігівщина, ніжинець, інвестиції

50 нових робочих місць, зарплата від 12 до 35 тисяч гривень та 20 мільйонів гривень податків громаді. Все це обіцяв інвестор сміттєпреробного заводу, який хотів побудувати його у селі Підлісне Кіптівської громади.

З цього приводу пройшли громадські обговорення.

Читати також: Ніжину запропонували побудувати сміттєпереробний завод 

«Ми проти сміттєзвалища у нас у селі Підлісному. Мало того, що у нас кроплять поля, не можна дихати, а ви уявляєте, якщо за селом поставлять «мусорку». Хто у нас буде працювати, я не піду працювати на «мусорку» і за що працювати? Мусорка однозначно в селі нам не треба», – говорить місцевий житель Сергій Демченко.

Інвестор Сергій Голуб родом з Ніжина. Зараз живе та працює у Києві. Каже, хотів побудувати завод у рідній області.

Завод повністю екологічний, викидів та запаху у селі не буде, запевняє інвестор. Збудувати його планував за рік.

«Не буде ні одного викиду, труба буде, але труба аварійна для паровикиду. Нічого ніколи не буде смердіти, ніде у вас сміття не буде валятися. Сюди заїде не сміття, а вже готова сировина для переробки», – сказав Сергій Голуб.

Збудувати завод планував на місці закинутої ферми, неподалік лісу. Зараз там знаходиться сільське сміттєзвалище, яке селяни палять власноруч, щоб утилізувати.

Інвестор пропонував створити 250 робочих місць з зарплатою від 12 до 35 тисяч гривень. Бюджет громади міг би отримувати від підприємства близько 20 мільйонів гривень щороку. На що місцеві відреагували скептично.

«250 робочих місць. Кому працювати на цих звалищах та сміттєперероблюючих заводах? Бомжі, в основному покидьки суспільства, вони ось тут поселяться в оцих хатах пустих, все розкрадуть, п’янство. Це таке буде!», – сказав місцевий житель Олександр Гаврилко.

Після 30 хвилин обговорень, близько 200 місцевих жителів одноголосно прийняли рішення – проти.

Інвестор Сергій Голуб каже, планує шукати місце і далі, та ймовірніше це буде не на Чернігівщині.

Джерело: Суспільне

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: