Завантаження ...
banner
banner

Ніжин у сюжеті ТСН

У кожній з палат Ніжинської центральної міської лікарні своя історія. В одній із палат одного пацієнта вже виписали і ще двоє померли, але ці місця вже зайняті

ТСН, Ніжин, коронавірус, новини, лікарня, заповненність ліжок
Наймолодшому пацієнту Ніжинської центральної міської лікарні лише 28 років. Найстаршій - 81 рік.

Україну тероризує британський штам коронавірусу. Про це сьогодні заявив міністр охорони здоров'я. За словами Максима Степанова, поширена нині в країні версія коронавірусу - більш заразна, призводить до ускладнень і вкладає в лікарняні ліжка молодих людей. Інфекційні відділення чи не по всій країні - переповнені. Складна ситуація в лікарні міста Ніжина, що у Чернігівській області. 

На початку пандемії в Ніжині планували обійтися тільки інфекційним відділенням на 30 ліжок, але зараз лікарню довелося розширити в п'ять разів. Всі ці місця практично заповнені. 

"У нас розгорнуто 140 ліжок із них 135 ліжок зайнято", - розповідає медичний директор Ніжинської центральної міської лікарні Олена Шейко.

В лікарні говорять, що максимум, на який зможуть розширитися - це переобладнати під хворих на коронавірус ще одне відділення.

"Розроблений механізм щодо збільшення ліжкового фонду, ми готові розгорнути на території 27 ліжок. Ми можемо розгорнути, зробити чисті зони і залучити персонал", - розповів головний лікар Ніжинської центральної міської лікарні Олександр Костирко. 

У Ніжинській лікарні лікуються різні хворі. В однієї пацієнтки лікарні рівень кисню в крові трохи вищий за 60. І це при нормі хоча б 95.

"Це вона на кисні, а уявіть, що з нею буде, якщо його не буде. До нас звернулися не дуже вчасно, трохи дома посиділи", - каже лікар-реаніматолог Катерина Іванченко.

Відео Коронавірус в Україні: в одній з лікарень Чернігівської області не вистачає місць для хворих

 
 
У кожній з палат Ніжинської центральної міської лікарні своя історія. В одній із палат одного пацієнта вже виписали і ще двоє померли, але ці місця вже зайняті. В іншій палаті лежить родина - чоловік та дружина. Пацієнт лікарні Віктор хворіє вже третій тиждень. Разом з ним занедужали батьки, діти та дружина. 

"Сьогодні тут 19 день і я вже налаштований виліковуватись", - каже Віктор. 

Більшість чоловіків, яких госпіталізували у Ніжинську лікарню, молоді та працюють. Олегу - 46 років, його щойно привезли. Володимиру - 54 роки, в масці на обличчі переконує, що вже чудово почувається. Роману - 28 років, він - наймолодший у відділенні. 

Ніна Степанівна - найстарша пацієнтка Ніжинської центральної міської лікарні, їй 81, але вона вже сміється і готується до виписки. 

"Дуже помогла апаратура, що на кожному ліжку є в нас. І дихання вже хороше", - розповіла Ніна Степанівна. 

Її сусідка - теж Ніна каже, що руки посиніли від уколів, ще й нирки не працюють

Зараз ніхто із пацієнтів Ніжинської міської лікарні не хоче хворіти, бо на дворі весна і пора на город. 

Джерело: tsn.ua
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: