Завантаження ...
banner
banner

Ніжинці зможуть голосувати онлайн за проекти Громадського бюджету

Голосування буде поєднано разом і з (офлайн) паперовим голосуванням на бланках. Основна база голосів буде знаходитись на цьому сайті...

SocialBoost, Громадський бюджет, голосування онлайн, Ніжин

Вчора, в ході 8 сесії Ніжинської міської ради, депутатами було підтримано рішення про підписання меморандуму про співпрацю між нашим містом та фірмою «SocialBoost».

В рамках цього меморандуму «SocialBoost» дає доступ до своєї онлайн платформи DOSVIT, за допомогою якої ніжинці отримають ще більше можливостей взаємодії з владою в режимі онлайн, повідомляє mynizhyn.com

Зі слів Андрія Кедрова, позаштатного IT спеціаліста, містянам будуть доступні наступні можливості:

1.Спрощена процедура звернення до міського голови, депутатів міської ради, комунальних підприємств. 

2.Зрозуміліший сервіс створення електронних петицій щодо важливих питань життєдіяльності Ніжинської громади.

3.Буде доступний окремий сайт по Громадському бюджету. 

Ніжинці отримають змогу переглянути в режимі онлайн всі проекти, а також проголосувати за них. Голосування буде поєднано разом і з (офлайн) паперовим голосуванням на бланках. Основна база голосів буде знаходитись на цьому сайті. Далі оператор буде заносити “паперові” голоси в базу даних.

І тут важливо відмітити те, що дублікати голосів будуть відкидатись на рівні бази даних сайту. Тобто проголосувати і в онлайні, і на папері людина зможе, але голос зарахується лише 1 раз. 

Андрій Кедров роз’яснює: «Ми обрали «SocialBoost» з декількох причин: фірма співпрацює з USAID, і в рамках програми DOBRE наша міська рада отримує доступ до цієї платформи безкоштовно на 2 роки.

Після цього, якщо DOBRE не продовжує співпрацю - міська рада повинна буде платити за це зі свого бюджету. На даний час це може бути близько 20-50 тисяч грн в рік для нашого міста. Я вважаю, що це не дуже великі кошти. Навпаки, це – дешево. Також міська рада може в будь-який момент відмовитись від користування цією платформою, навіть протягом перших двох років, та нічого не платити. 

Хоча платформа постачається на умовах “як є”, тобто ми не можемо інтегрувати в неї нові функції і це основний недолік таких систем, але поки є можливість використовувати безкоштовні рішення - ми повинні їх використовувати, і в той же час займатись розробкою власних рішень.

«Всі варіанти ми детально аналізували, і вирішили спробувати співпрацю саме з SocialBoost»,- зазначає секретар міської ради Юрій Хоменко.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: