Завантаження ...
banner
banner

Коли доремонтують дорогу Ніжин-Прилуки?

Добігає кінця ремонт автошляху з Ніжина до Прилук. Підрядник планує завершити роботи наприкінці травня. З 75 кілометрів дороги, вже заасфальтували – 50. Нині відбувається ремонт об’їзної Ніжина. Це остання частина робіт у рамках поточного ремонту...

Ніжин, ремонт, траса

Добігає кінця ремонт автошляху з Ніжина до Прилук. Підрядник планує завершити роботи наприкінці травня. З 75 кілометрів дороги, вже заасфальтували – 50.

Про це повідомляє Суспільне.

Нині відбувається ремонт об’їзної Ніжина. Це остання частина робіт у рамках поточного ремонту траси Ніжин - Прилуки. Приміром, за чотири дні тут з’явиться 700 метрів асфальту.

За словами виконроба Вадима Таргонського, влаштовують підсилення дороги товщиною 27 сантиметрів. Також укладатимуть крупнозернистий гарячий асфальтобетон - 12 сантиметрів. Затим 5 сантиметрів щебенево-мастичного асфальтобетону. Якби не напружений трафік автотранспорту, впоралися б швидше.

Згідно проекту, мають відремонтувати 75 кілометрів дороги від Ніжина до Прилук, що обійдеться у півтора мільярди гривень. Роботи проводить німецько-українська компанія «Автострада», яка виграла тендер.

Ремонт триває з літа минулого року. Вже зроблено більше 50 кілометрів автошляху. Лишилось трохи більше 20.

За словами речниці Служби автомобільних доріг Чернігівщини Аліни Левочко, у кожному населеному пункті по цій 75-кілометровій ділянці встановлюють освітлення. Також минулоріч на трасі Ніжин-Прилуки відремонтували чотири мости. Цьогоріч оновлять ще три. Проект передбачає на трасі й відеоспостереження.

Виконавець робіт дає гарантію 5 років на дорожнє покриття.

Після завершення робіт, планують продовжити ремонт автошляху далі. У Службі автомобільних доріг області хочуть відремонтувати дорогу повністю - від Чернігова до кордону з Полтавською областю. Вже оголосили тендер на ремонт відрізку від Прилук до кордону з Полтавщиною. По ремонту дороги від Чернігова до Ніжина вже є проект, який проходить експертизу. Наступний крок - оголошеня тендера.

Нагадаємо, дорогу від Ніжина до Прилук збудували більше пів століття тому з покриттям, що не розраховане на сучасні навантаження.

Джерело: Деснянка
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: