Завантаження ...
banner
banner

Заробляли на тілах померлих від COVID-19: Нацполіція затримала двох лікарів

Завідувача та лікаря затримали 13 квітня під час отримання хабаря за підготовку та видачу тіла жінки, померлої від COVID-19, у відкритій труні...

Лікарня, столична лікарня, патологоанатом, Ковід-19, неправомірна винагорода, хабар, нацполіція, видача тіл померлих
Національна поліція затримала завідувача патологоанатомічного відділення та лікаря
однієї зі столичних лікарень. За версією слідства, вони вимагали гроші від родичів померлих, у яких було підтверджено COVID-19, за послуги, які надаються безкоштовно, повідомляє Суспільне 

Як повідомили у Нацполіції, завідувача та лікаря затримали 13 квітня під час отримання хабаря за підготовку та видачу тіла жінки, померлої від COVID-19, у відкритій труні.

"Завідувач та лікар за "винагороду" обіцяли підготувати та видати тіло померлої людини. Крім того, вимагали та отримували неправомірну вигоду від родичів померлих осіб за прискорення розтину, зберігання тіл у холодильних камерах, підготовку до поховання та інші послуги, які згідно з розпорядженням МОЗ повинні надаватися безкоштовно", – йдеться у повідомленні.

Наразі у поліції відкрили кримінальне провадження, триває досудове розслідування. У Київській міській прокуратурі додали, що наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим особам про підозру та обрання запобіжних заходів.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: