Завантаження ...
banner
banner

Чи потрібен ніжинській громаді реанімобіль?

Реанімобіль відрізняється від звичайної швидкої допомоги більш удосконаленим і профільним обладнанням. Перевезти хворого реанімобілем – це безпечно і комфортно для пацієнта.

Ніжинська міська рада, депутати, сесія, Ніжин, реанімобіль
Реанімобіль
відрізняється від звичайної швидкої допомоги більш удосконаленим і профільним обладнанням. Перевезти хворого реанімобілем – це безпечно і комфортно для пацієнта.

Реанімобіль навіть візуально відрізняється від стандартної машини швидкої допомоги – він вище і ширше. Високі стелі допомагають лікарям здійснювати медичні маніпуляції і реанімаційні дії, не згинаючись – а це значно впливає на швидкість і точність рухів медиків. Перевезти хворого реанімобілем – найбезпечніше, особливо при складних станах пацієнта.

Серед машин швидкої допомоги реанімобіль – найбільш професійно укомплектована машина. Машини швидкої допомоги діляться на три види:

1.Автомобіль для транспортування пацієнтів – його основне завдання – безпечно довезти пацієнта до лікарні. Цим транспортом відбувається перевезення хворого, який імовірно не є екстреним пацієнтом, в супроводі медичних працівників. На борту є медичні препарати і обладнання, проте в найпростішій комплектації.

2.Автомобіль екстреної медичної допомоги – оснащений більш повно. Призначається для надання першої допомоги по дорозі в лікарню і проведення лікувальних маніпуляцій різного характеру, а також моніторингу пацієнта в процесі шляху.

3.Реанімобіль – З усіх видів «швидкої», реанімобіль має найдокладніше оснащення, розраховане на транспортування дуже складних хворих. На борту реанімобіля можливий не тільки моніторинг і надання простий першої допомоги, а й проведення складних реанімаційних дій.

Транспортувати хворого реанімобілем – найбезпечніший вид транспортування для складного пацієнта. Реанімобіль це навіть не зовсім машина, а складний механізм взаємопов’язаних приладів. Кваліфікований медичний персонал при наявності всього цього здатний оперативно реагувати на ситуацію і забезпечити збереження здоров’я і життя пацієнта.

Тому, 22 квітня, в ході 9 сесії Ніжинської міської ради депутатами було прийнято рішення 
звернутись до Міністерства охорони здоров’я, Чернігівської обласної державної адміністрації та Національної служби здоров’я України щодо фінансування Ніжинської міської лікарні, субвенції на забезпечення подачі кисню та придбання реанімобіля для транспортування пацієнтів у надскладному стані.

 

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: