Завантаження ...
banner

Яка ситуація з коронавірусом у Ніжині?

У ході оперативної наради у Ніжинраді, 26 квітня, генеральний директор КНП “Ніжинська центральна міська лікарня” Олександр Костирко поінформував про епідеміологічну ситуацію у Ніжині минулого тижня, повідомляє mynizhyn. До лікарні з коронавірусною хворобою та з підозрою на коронавірус госпіталізовано 69 пацієнтів (на 32 пацієнта менше, ніж за попередній період).

Ніжин, новини, коронавірус

У ході оперативної наради у Ніжинраді, 26 квітня, керівники медичних установ Ніжина поінформували про епідеміологічну ситуацію у місті минулого тижня, повідомляє mynizhyn.

Генеральний директор КНП “Ніжинська центральна міська лікарня” Олександр Костирко зазначив, що до лікарні з коронавірусною хворобою та з підозрою на коронавірус госпіталізовано 69 пацієнтів (на 32 пацієнта менше, ніж за попередній період).

Читати також: Як у Ніжині пройдуть Великодні свята в умовах карантину?

По напрямку COVID-19 на стаціонарному лікуванні перебуває 127 пацієнтів, з них 101 пацієнт – з ПЛР підтвердженим діагнозом COVID-19, 26 пацієнтів мають діагноз «пневмонія». Враховуючи діагноз «пневмонія» завантаженість ліжкового фонду складає 85 % від загальної кількості розгорнутих ліжок (по напрямку COVID-19 в лікарні розгорнуто 150 ліжок, які відповідно забезпечені киснем).

Щоденно на балонному кисні в середньому перебуває 12-13 осіб, з них 6-8 осіб – у важкому стані. На жаль, багатьох пацієнтів привозять до лікарні у вкрай важкому стані, на минулому тижні було 11 летальних випадків (на 3 випадки більше, ніж за попередній тиждень).

Директор КНП «Ніжинський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Оксана Калініченко повідомила, що на амбулаторному лікуванні перебуває 395 осіб з підтвердженим діагнозом COVID-19 (на 125 осіб менше, ніж за минулий період). 543 контактні особи перебувають в режимі самоізоляції (на 171 менше, ніж на кінець попереднього тижня). За період з 16.04. 2021 р. по 22.04.2021 р. зменшилась кількість проведених ПЛР-аналізів, мобільною бригадою було відібрано 287 зразків для проведення тестувань методом ПЛР (на 189 менше зразків).

Джерело: Ніжинрада

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: