Завантаження ...
banner
banner

Цього тижня Чернігівщина може вийти з "червоної зони"

Вже з цього четверга Чернігівська область і місто Чернігів можуть перейти в «жовту» карантинну зону. Такі обіцянки сьогодні, 26 квітня, чиновники дали учасникам мітингу підприємців, що розпочався біля міської ради і завершився під стінами облдержадміністрації.

Уже з цього четверга Чернігівська область і місто Чернігів можуть перейти в «жовту» карантинну зону.

Про це повідомляє Високий Вал

Такі обіцянки, 26 квітня, чиновники дали учасникам мітингу підприємців, що розпочався біля Чернігівської міської ради і завершився під стінами облдержадміністрації.

 Зокрема до протестувальників, які вимагали скасування карантинних обмежень для ведення бізнесу, вийшов мер Чернігова Владислав Атрошенко. Він зазначив, що кілька днів поспіль рівень захворюваності на ковід у місті знижується.

 Читайте також: Яка ситуація з коронавірусом у Ніжині?

 «Я не можу підтвердити поки остаточно, але планується, що Чернігівська область і Чернігів вже з цього четверга будуть навіть не в помаранчевій, а в жовтій зоні. Будемо дивитися. У випадку, якщо Кабмін не прийме послаблення карантину для Чернігова – значить, ми на місцевому рівні дозволимо працювати максимально тим категоріям малого і середнього бізнесу, кому можливо», - заявив міський голова.

 Як зазначила у коментарі для Високого Валу один з організаторів мітингу, голова громадського об`єднання «Сяйво Сіверщини» Ірина Березинець, схожі обіцянки вона почула і від представників керівництва ОДА.

 «Вони теж казали, що 3 дні іде зменшення захворюваності. Мовляв, якщо ще 2 так буде, то Київ виключить нас із «червоної» зони. Впевнена, що у четвер рішення буде прийнято. Маю таке відчуття, що нас відкриють і раніше», - зазначила вона.

За словами Березинець, підприємцям несила чекати навіть кілька днів. Тому вони зберуться вранці 28 квітня під стінами міської ради, аби пікетувати сесію. Щоб почути не лише мера, а і депутатів, яких обирали.
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: