Завантаження ...
banner

У Чернігові померла 5-річна дівчинка, яка отруїлася грибами

Вранці 30 квітня в реанімації обласної дитячої лікарні померла п’ятирічна дівчинка. Вона – одна з чотирьох дітей з Олександрівки, які 26 квітня отруїлися грибами. Про це в коментарі Суспільному повідомила медична директорка обласної дитячої лікарні Ольга Іванова.

Ніжин, Чернігівщина, отруєння, гриби, дитина

Уранці 30 квітня в реанімації обласної дитячої лікарні померла п’ятирічна дівчинка. Вона – одна з чотирьох дітей з Олександрівки, які 26 квітня отруїлися грибами. Про це в коментарі Суспільному повідомила медична директорка обласної дитячої лікарні Ольга Іванова.

З її слів, п’ятирічна Аліна померла від того, що токсини отруїли організм, і перестали працювати внутрішні органи.

«Це – отруєння, це отрута така. І печінка, і інші органи відмовили, і центральна нервова система. Вона ж в комі до нас вже потрапила. Тобто ураження тяжке було і центральної нервової системи в неї з самого початку», - говорить Ольга Іванова.

Нагадаємо, четверо дітей з села Олександрівка Добрянської громади, отруїлися грибами в понеділок, 26 квітня. О третій ночі у вівторок непритомними привезли до лікарні семимісячного Віктора і п’ятирічну Аліну. Від самого початку вони були у важкому стані.

Читати також: Четверо діток в реанімації: поліцейськими Чернігівщини відкрито кримінальне провадження

Семимісячний хлопчик самостійно не дихав, у п’ятирічної дівчинки відмовляла печінка. Учора її перевели на апаратне дихання. Про це Суспільному в коментарі повідомив Олександр Карета, гендиректор обласної дитячої лікарні. З його слів: «прогнози погані».

Наступного дня до лікарні потрапили ще двоє дітей з сім'ї. Усі троє – досі у реанімації.

«Хлопчик молодший (семимісячний, - ред.) – у важкому стані, теж на ШВЛ, а двоє дітей, яким три і шість років, у важкому стані але, поки що, більш-менш компенсованому», - сказала Ольга Іванова.

Матір дітей Євгенія Алексієнко говорила Суспільному, що гриби-зморшки зібрали в лісі у неділю. Наступного дня вона їх відварила у воді, а потім додала до картоплі. Стверджує – гриби з картоплі діти не їли.

Ця багатодітна родина з 2012 року перебуває на обліку соцслужб. Євгенія Алексієнко, знову вагітна – вже шостою дитиною.

Як пояснив нам біолог Юрій Карпенко, родина їла не зморшки, а отруйні строчки. Гриб – умовно їстівний, виділяє токсичні речовини. Їх легко сплутати.

Джерело: Суспільне
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: