Завантаження ...
banner
banner

До 200 не вистачило всього півбала

Випускниця Ніжинського міського ліцею Анна Вертелецька на зовнішньому незалежному оцінюванні з української мови та літератури отримала один з найвищих на Чернігівщині результатів - 199,5 бала



Випускниця Ніжинського міського ліцею Анна Вертелецька на зовнішньому незалежному оцінюванні з української мови та літератури отримала один з найвищих на Чернігівщині результатів - 199,5 бала.

Анна - відмінниця, закінчила школу із золотою медаллю. І вдома, і в ліцеї її всі називають Аннушкою.
 
- Дочка дуже ретельно готувалася, багато займалася з репетиторами. У неї і зараз немає вільної хвилинки, - каже мама випускниці Ірина Анатоліївна. - Аннушка у нас дуже старанна. Звичайно, хвилювалася перед ЗНО, але в своїх знаннях була впевнена. Результат тестування отримала по електронній пошті. Вона в цей час займалася з репетитором. Прибігла до мене: «Мамо! У мене 199.5 бала!»Я дуже зраділа такому результату.
 
- Для нашої родини це стало справжньою подією. Про те, що до вищого балу дочки не вистачило зовсім трохи, вона не шкодує. Ми припускаємо, що півбала їй зняли за творче завдання, тому що на всі питання вона відповіла правильно.
 
Крім української мови та літератури, Аня здала ЗНО з історії України. Результат теж досить високий - 179 балів. А ось математику не здавала. Вона у нас гуманітарій, - каже Ірина Анатоліївна. - Попереду у неї ще два тестування - з англійської мови та географії, тому вона зараз готується до них.
 
- Уже вирішили, куди буде вступати донька?
 
- Вона любить англійську і цікавиться міжнародними відносинами. Подасть документи в різні вузи - в Києві, Харкові та Львові. Точно ще не вирішила, куди буде вступати, хоче дочекатися інших результатів ЗНО. Сподіваємося, вони також будуть високими.
 
По темі:
 
У цьому році з 250 000 абітурієнтів, які здавали ЗНО з української мови та літератури, більше 20000 не змогли подолати поріг, який становить 23 бали. Це майже 9% загальної кількості учасників. Для них вступна кампанія вже закінчилася. За новими правилами ті, хто не наберуть мінімуму з української мови, до здачі тестів з інших предметів не допускаються. А ось максимальні 200 балів отримали лише 66 абітурієнтів по всій Україні.

Наталія Федосенко, "ГАРТ" №23 (2775) від 2 червня 2016
Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями: